responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : درسهايى از نهج البلاغه ( فارسي ) نویسنده : الشيخ المنتظري    جلد : 1  صفحه : 47


ويژگى ها و امتيازات اين كتاب در ميان خوانندگان شايد كسانى يافت شوند كه از ميان نظرات مندرج در اين كتاب ، با برخى از آنها موافق نباشند ; ليكن در صورت دارا بودن كمترين انصاف ، نمىتوانند امتيازات و برتريها و پر مايگى كتاب را انكار ورزند ; به نحوى كه مىتوان مدّعى شد اگر كسى همه اين كتاب را از چشم كنجكاو خويش نگذراند ، خسران ديده‌است . بيش از هر چيز ، چند نكته بسيار مهم و درخور توجه در خصوص تدريس مطالب اين كتاب و محتويات آن جلب نظر مىكند :
1 - نحوه طرح مباحث : چون تدريس مطالب اين كتاب براى عموم بوده‌است نه براى خواص - بخش هايى از آن در سالهاى اوّل انقلاب از راديو و تلويزيون جمهورى اسلامى پخش مىشد ، و مخاطب بخش هاى ديگر آن هم مردم عادى بوده‌اند كه هر روز از نقاط مختلف به زيارت معظم له مىآمدند - از ورود به بحث هاى تخصصى و پيچيده اجتناب شده‌است ، امّا در عين حال مباحث به نحوى ارائه شده‌اند كه عوام بفهمند و خواص بپسندند . لذا مباحث پيچيده نيز در نهايت روانى و سلاست بيان شده‌اند ; و البته اين يك قاعده كلّى است كه تا فردى كلام ، سخن يا عقيده‌اى را خوب نفهميده باشد قادر نيست آن را به خوبى و روانى تفهيم نمايد ، بنابراين بازگو كردن مباحث غامض فكرى و فلسفى به زبانى ساده ، حاكى از چيرگى و تبحر حضرت استاد در آن زمينه هاست . با توجّه به اين كه اين سلسله درسها نخست براى همگان از صدا و سيماى سراسرى ، و سپس براى مراجعين و مردم عادى در مدرَس معظم له ارائه مىشد ، نفس تدريس عمومى آن از سوى معظم له خود اقدامى ستودنى است .
2 - جامعيت : عاملى كه به شخصيت على ( عليه السلام ) جامعيت بخشيده تاريخ و بسترى از حوادث و ابعاد زندگانى است كه على ( عليه السلام ) در آن پرورش يافته‌است . او در سالهاى استبداد قريش ، زندگى مخفى و مبارزه با ستم مشركان را تجربه كرده ، تبعيد و هجرت ، جنگ و مبارزه با حكومت جور ، برپايى يك انقلاب بزرگ اسلامى در كنار پيامبر و نقش مهم در تشكيل حكومت پيامبر ، تبعات و پيامدهاى تأسيس حكومت

47

نام کتاب : درسهايى از نهج البلاغه ( فارسي ) نویسنده : الشيخ المنتظري    جلد : 1  صفحه : 47
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست