responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ممد الهمم در شرح فصوص الحكم ( فارسي ) نویسنده : حسن حسن زاده آملى    جلد : 1  صفحه : 671


و عماد الدين طبرى در بشارت المصطفى روايت كرده است كه جابر بن عبد الله انصارى در زيارت امام ابا عبد الله الحسين عليه السّلام در روز أربعين چنين گفت : « شهادت مىدهم كه تو فرزند بهترين پيامبران و پسر سيد مؤمنان ، و فرزند هم سوگند تقوى و سلاله هدايت و خامس اهل كسايى » .
و در مصباح ابن طاوس در زيارت حضرت وصى امام على عليه السّلام چنين آمده : « درود بر صاحب حوض و حامل لواء ، درود بر خامس اهل عباء . . . » پس پروريده بيت نبوت و زاييده شاخه‌هاى نبوت ، مادر امامان ، فاطمه معصومه صلوات الله و سلامه عليها خامس اصحاب كساء و خامس آل عباء است . و در مطالب زير كه اكنون مىآوريم بينديش :
عدد پنج كه « ه » است و پنجمين حرف دايره ابجدى است كه گاه آن را چنين « ه » مىنويسند و گاهى به اين صورت « ه » اشاره به دايره وجود و قوس نزول و صعود دارد چنانكه حق سبحان فرمود :
« خداى تعالى امر را از آسمان تا به زمين تدبير مىكند آن گاه امر در روزى كه به اندازه هزار سال به شمار شماست باز مىگردد » . پس امر « وجود » پيوسته در حقايق روحانى و جسمانى ، دورى بوده و از آن دو - اشكال خوشايند و بديع پديد مىآيد .
تجدد امثال و حركت جوهرى و دوران روز و شب و حوادث آنها شما را به دورى بودن امر وجود دلالت مىكند .
خداى تعالى فرمود : « ما گردش ماه را در منازل معين مقدر كرديم تا همانند شاخه‌هاى خرماى كهن ( مانند سيخ خرماى شش ماهه ) باز گردد . » حضرات كلى خمس عبارتند از : لاهوت و جبروت و ملكوت و ناسوت و كون جامع كه انسان كامل است .
انواع ساعت - يعنى قيامت - پنج است : نوعى آن است كه در هر آن و ساعت است .
نوعى مرگ طبيعى است چنانكه پيامبر عليه الصلاة و السلام فرمود : هر كس بمرد پس قيامتش قيام كرده است . و نوعى موت ارادى است « قبل از آن كه به مرگ طبيعى بميريد به مرگ اختيارى بميريد » . نوعى ديگر از ساعت آن است كه همه در انتظار آنند ( قيامت خواهد آمد و شكى در آن نيست ) رسالة رتق و فتق ما متكفل بيان اين نوع ساعت است .
و نوع پنجم ساعت فناء في الله و بقاء باللَّه عارفان موحد است كه به قيامت كبرى موسوم

671

نام کتاب : ممد الهمم در شرح فصوص الحكم ( فارسي ) نویسنده : حسن حسن زاده آملى    جلد : 1  صفحه : 671
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست