responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ولايت فقيه ( فارسي ) نویسنده : السيد الخميني    جلد : 1  صفحه : 143


نفهميده باور كرده و گمراه شده‌اند . ندانسته‌اند كه اينها نقشه است تا استقلال ما را از بين ببرند و همهء جهات كشورهاى اسلامى را از دست ما بگيرند و ندانسته به بنگاههاى تبليغات استعمارى و به سياست آنها و به تحقق هدفهاى آنها كمك كرده‌اند . مؤسسات تبليغاتى استعمارى وسوسه كرده‌اند كه . دين از سياست جداست . روحانيت نبايد در هيچ امر اجتماعى دخالت كند . فقها وظيفه ندارند بر سرنوشت خود و ملت اسلام نظارت كنند . متاسفانه عده‌اى باور كرده و تحت تاثير قرار گرفته‌اند و نتيجه اين شده كه مىبينيم اين همان آرزويى است كه استعمارگران داشته‌اند و دارند و خواهند داشت .
شما به حوزه هاى علميه نگاه كنيد . آثار همين تبليغات و تلقينات استعمارى را مشاهده خواهيد كرد . افراد مهمل و بىكاره و تنبل و بى همتى را مىبينيد كه فقط مسأله مىگويند و دعا مىكنند و كارى جز اين از آنها ساخته نيست . ضمنا به افكارى و رويه هايى برخورد مىكنيد كه از آثار همين تبليغات و تلقينات است . مثلا اين كه حرف زدن منافى شأن آخوند است . آخوند و مجتهد بايد حرف بلد نباشد و اگر بلد است حرف نزند ! فقط . لا إله إلَّا الله . بگويد ! و گاهى يك كلمه بگويد ! در حالى كه اين ، غلط است ، و بر خلاف سنت رسول الله است . خدا از سخن گويى و بيان و قلم و نگارش تجليل كرده و در سورهء . الرحمن . مىفرمايد : . * ( عَلَّمَه الْبَيانَ ) * . [1] و اين را كه بيان كردن آموخته نعمتى بزرگ و اكرامى مىشمارد . بيان براى نشر احكام خدا و تعاليم و عقايد اسلام است با بيان و نطق است كه مىتوانيم دين را به مردم بياموزيم و مصداق . يعلمونها الناس . شويم . رسول اكرم ( ص ) و حضرت امير ( ع ) نطقها و خطبه ها ايراد مىكرده و مرد سخن بوده‌اند .
اصلاح مقدسنماها اين گونه افكار ابلهانه كه در ذهن بعضى وجود دارد به استعمارگران و دولتهاى جابر كمك مىكند كه وضع كشورهاى اسلامى را به همين صورت نگه دارند و از نهضت



[1] به او سخن گفتن آموخت . « ( الرحمن / 4 ) .

143

نام کتاب : ولايت فقيه ( فارسي ) نویسنده : السيد الخميني    جلد : 1  صفحه : 143
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست