responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : جامع الشتات ( فارسي ) نویسنده : الميرزا القمي    جلد : 1  صفحه : 239


وقتش ؟
جواب : آن روز را روزه نگيرد .
< / السؤال = 4284 > < السؤال = 4273 > 399 - سؤال : هرگاه كسى عمدا به جنابت باقى ماند تا صبح در غير رمضان ، مثل كفاره رمضان و غيره ، چه كند ؟
جواب : اظهر اين است كه هرگاه قضاى ماه رمضان باشد ، روزه آن روز صحيح نيست و يك روز ديگر را بگيرد ، مگر اينكه وقت تنگ شده باشد و ماه رمضان نزديك باشد . در اين وقت دور نيست كه بگوييم صحيح است و لكن احوط ، اعاده آن است بعد رمضان ، و اما در روزه سنتى پس اظهر صحت آن است ، و اما ساير روزه‌هاى واجبى مثل نذر و كفاره رمضان و غير آنها پس در آن اشكال هست و دور نيست ترجيح صحت روزه و تتابع شهر كفاره به هم نمىخورد ، هرگاه روزه را بگيرد ، و لكن احتياط اين است كه در آنجا هم عمدا بر جنابت نماند تا صبح .
< / السؤال = 4273 > < السؤال = 4156 > < السؤال = 4161 > < السؤال = 4174 > < السؤال = 4175 > < السؤال = 4606 > 400 - سؤال : در جايى كه جاهل مسئله ، مفطرى را به عمل نياورده باشد قضاى آن روزه واجب است يا نه ؟ و تقصير در اخذ مسائل روزه باعث قضاست يا نه ؟
جواب : بلى تقصير در اخذ مسائل روزه مثل تقصير در اخذ مسائل نماز است ، و روزه عبارت است از اينكه نيت كند كه امساك مىكنم از طلوع فجر تا مغرب از آن چند چيز كه خدا واجب كرده است امساك از آنها را ، واجب ، قربة الى الله ، پس تا نداند كه آن چند چيز كدامهاست چگونه نيت امساك از آنها را مىكند و عوام را چون گمان اين است كه روزه همين ترك اكل و شرب و جماع است به همان قصد اكتفا مىكنند و شكى نيست كه همين اينها تنها روزه نيست ، بلكه بايد قصد ترك اكل و شرب و جماع با زن ، مرد ، بلكه حيوانات و ترك رساندن غبار غليظ به حلق عمدا و ترك دروغ بستن به خدا و رسول و ائمه ( ع ) و ترك استمناء و ارتماس و حقنه مايع عمدا و به جنابت ماندن عمدا تا صبح و ( همچنين ساير اشيائى است كه خلافى است ) و بايد مقلد مجتهدى باشد و نيت كند ترك هر چيزى را كه مجتهد او واجب مىداند ترك آن را ، بلى هرگاه همه اشياء اجماعى و خلافى را داند و بخصوص رأى مجتهد خود را نداند هرگاه قصد ترك همه

239

نام کتاب : جامع الشتات ( فارسي ) نویسنده : الميرزا القمي    جلد : 1  صفحه : 239
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست