responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 94


مكارم : مسأله هر گاه ورق قرآن و دعا يا ورقى كه نام خدا يا پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم و يا ائمّه عليهم السلام روى آن نوشته باشد در جاى آلوده و نجسى بيفتد بايد فوراً آن را بيرون آورد و آب كشيد ، هر چند مخارجى داشته باشد و اگر بيرون آوردن آن ممكن نباشد احتياط واجب آن است كه اگر مستراح باشد به آن مستراح نروند تا يقين كنند آن ورق پوسيده يا خطَّ آن محو شده است .
نجس كردن تربت امام حسين عليه السلام حرام است و پاك كردن آن واجب و اگر در محلّ آلوده‌اى بيفتد بايد همانند ورق قرآن كه گفته شد عمل نمايد .
مسائل اختصاصى مكارم : مسأله 163 پاك كردن ورق قرآن فقط وظيفهء كسى كه آن را نجس كرده نيست ، بلكه اگر ديگران هم با خبر شوند وظيفهء همه است كه آن را پاك كنند ، و اگر يكى اين وظيفه را انجام دهد از ديگران ساقط مىشود ، ولى اگر قرآن مال ديگرى است و با شستن از بين مىرود يا ناقص مىشود ، آن كس كه آن را نجس كرده بايد خسارت آن را بدهد .
مكارم : مسأله 165 نجس كردن مسجد حرام است و پاك كردن آن واجب است ، و شرح اين مسأله در بحث احكام مسجد در مكان نمازگزار به خواست خدا خواهد آمد .
مكارم : مسأله 166 بدن و لباس نمازگزار و محلّ سجدهء او بايد پاك باشد . شرح اين مسائل نيز در بحث لباس و مكان نمازگزار خواهد آمد .
< صفحة فارغة > [ مسأله 141 خوردن و آشاميدن چيز نجس حرام است ] < / صفحة فارغة > مسأله 141 خوردن و آشاميدن چيز نجس ، حرام است ( 1 ) و نيز خورانيدن عين نجس ( 2 ) به اطفال ( 3 ) در صورتى كه ضرر داشته باشد حرام مىباشد ، بلكه اگر ضرر هم نداشته باشد بنا بر احتياط واجب بايد از آن خوددارى كنند ( 4 ) ، ولى خوراندن غذاهايى كه نجس شده است به طفل حرام نيست ( 5 ) . ( 1 ) نورى : خوردن و آشاميدن نجس و چيز متنجس حرام است . . ( 2 ) مكارم : مانند مسكرات به اطفال نيز حرام مىباشد و بنا بر احتياط واجب بايد از خورانيدن غذايى كه نجس شده به اطفال نيز خوددارى كرد ، امّا آن چه بر اثر نجس بودن دست خود آنها نجس مىشود اشكال ندارد . ( 3 ) فاضل : حرام مىباشد ، ولى اگر خود طفل غذاى نجس را بخورد يا با دست نجس غذا را نجس كند و بخورد جلوگيرى از او لازم نيست . [ پايان مسأله ] ( 4 ) بهجت : و همچنين است چيزهايى كه پاك است ولى خوردنش حرام است بنا بر احتياط . .
اراكى ، نورى : اگر ضرر هم نداشته باشد بايد از آن خوددارى كنند . . ( 5 ) بهجت : امّا احتياط مستحبّ در اجتناب است .
اراكى : از خوراندن غذاهايى كه نجس شده است به طفل ، بنا بر احتياط واجب ، اجتناب كنند .
گلپايگانى ، صافى : مسأله خوردن و آشاميدن عين نجس مثل مردار و شراب و خورانيدن آن حتّى به اطفال حرام است بلكه بايد طفل را از خوردن آن منع نمايند و خوردن و آشاميدن

94

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 94
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست