responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 750


و همچنين اگر زن حائض يا نفساء قبل از تمام شدن وقت ، عذر آنان بر طرف شود و بتوانند با غسل و لو يك ركعت از نماز را در وقت درك بكنند .
فاضل : مسأله 1387 بر شخصى كه نماز جمعه واجب است چنانچه آن را در وقتش انجام ندهد ، لازم است نماز ظهر را بخواند و چنانچه نماز ظهر را هم ترك كرد ، بايد قضاء نماز ظهر را به جا آورد .
فاضل : مسأله 1388 قضاء نمازهاى واجب را در هر وقتى از شبانه روز مىتوان انجام داد چه در سفر و چه در حضر ، لكن در حضر چنانچه بخواهد نماز در سفر را قضا كند ، بايد به صورت قصر قضا كند و بر عكس چنانچه بخواهد در سفر ، نماز قضا شده در حضر را انجام دهد ، بايد به صورت تمام قضا كند .
فاضل : مسأله 1389 چنانچه نماز در مكانهايى كه مانند مسجد الحرام ، مكلَّف مخيّر بين قصر و اتمام است خوانده نشود ، احتياط واجب آن است كه چنانچه در غير آن امكنه قضا كند به صورت قصر انجام دهد و چنانچه در همان امكنه بخواهد قضا كند ، مخيّر است بين قصر و اتمام .
< صفحة فارغة > [ مسأله 1373 كسى كه نماز قضا دارد ] < / صفحة فارغة > مسأله 1373 كسى كه نماز قضا دارد مىتواند نماز مستحبى بخواند ( 1 ) . ( 1 ) مكارم : و خواندن نماز قضا ، قبل از نماز يوميّه يا بعد از آن مانعى ندارد .
بهجت : تا وقتى كه وقت فريضه تنگ نشده ، مىتواند نماز قضا يا نماز مستحبّى بخواند .
< صفحة فارغة > [ مسأله 1374 اگر انسان احتمال دهد كه نماز قضايى دارد ] < / صفحة فارغة > مسأله 1374 اگر انسان احتمال دهد كه نماز قضايى دارد يا نمازهايى را كه خوانده صحيح نبوده ، مستحب است احتياطاً قضاى آن را به جا آورد ( 1 ) . اين مسأله در رسالهء آيات عظام : فاضل و بهجت نيست ( 1 ) زنجانى : بهتر است قضاى آنها را به جا آورد .
مكارم : مسأله اگر كسى گمان دارد بعضى از نمازهاى گذشته او صحيح نبوده ، يا فراموش كرده است ، احتياط مستحب آن است كه قضاى آن را به جا آورد .
< صفحة فارغة > [ مسأله 1375 قضاى نمازهاى يوميه لازم نيست به ترتيب خوانده شود ] < / صفحة فارغة > مسأله 1375 قضاى نمازهاى يوميه لازم نيست به ترتيب خوانده شود مثلًا كسى كه يك روز نماز عصر و روز بعد نماز ظهر را نخوانده ، لازم نيست اول نماز عصر و بعد از آن نماز ظهر را قضا نمايد . اراكى : مسأله قضاى نمازهاى يوميّه بايد به ترتيب خوانده شود ، مثلًا كسى كه يك روز نماز عصر و روز بعد نماز ظهر را نخوانده ، بايد اوّل نماز عصر و بعد از آن نماز ظهر را قضا نمايد .
گلپايگانى ، صافى : مسأله قضاى نمازهاى يوميّه كه اداى آنها بايد به ترتيب خوانده شود ، مثل ظهر و عصر از يك روز ، يا مغرب و عشاء از يك شب بايد قضاى آنها را نيز به ترتيب بخواند . مثلًا اگر از كسى نماز ظهر و عصر يك روز فوت شود بايد اول قضاى ظهر را بخواند و بعد از آن عصر را ، ولى اگر كسى مثلًا يك روز نماز ظهر و روز بعد نماز عصر را نخوانده ، مىتواند اوّل نماز عصر و بعد از آن نماز ظهر را قضا نمايد و ترتيب در بين آنها لازم نيست هر چند سزاوار است تا ممكن است رعايت ترتيب را بنمايد .

750

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 750
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست