responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 564


( 1 ) زنجانى : با علم و عمد . . ( 2 ) سيستانى : مگر اين كه دوباره ذكر را در حال استقرار در ركوع بگويد و اگر سهواً باشد لازم نيست آن را دوباره بگويد .
گلپايگانى ، صافى : بايد بعد از رسيدن به ركوع و آرام گرفتن بدن دوباره ذكر را بگويد و بنا بر احتياط لازم نماز را پس از اتمام اعاده نمايد و اگر به همان ذكر اوّل اكتفا نمايد نماز باطل است .
تبريزى : بنا بر احتياط ، لازم است دوباره ذكر را بعد از آرام گرفتن بدن بگويد و نماز را اعاده كند .
مكارم : مسأله هر گاه ذكر را قبل از رسيدن به حدّ ركوع و آرام گرفتن بدن بگويد بايد آن را بعد از آرام گرفتن اعاده كند ، حتّى اگر عمداً اين كار را بكند ، احتياط اين است كه نماز را نيز بعداً اعاده نمايد .
< صفحة فارغة > [ مسأله 1033 اگر پيش از تمام شدن ذكر واجب ] < / صفحة فارغة > مسأله 1033 اگر پيش از تمام شدن ذكر واجب ، عمداً ( 1 ) سر از ركوع بردارد ( 2 ) نمازش باطل است و اگر سهواً ( 3 ) سر بردارد ( 4 ) ، چنانچه پيش از آن كه از حال ركوع خارج شود ، يادش بيايد كه ذكر ركوع را تمام نكرده بايد در حال آرامى بدن دوباره ذكر را بگويد و اگر بعد از آن كه از حال ركوع خارج شد ، يادش بيايد نماز او صحيح است ( 5 ) . اين مسأله ، در رسالهء آيت الله بهجت نيست ( 1 ) زنجانى : با علم و عمد . . ( 2 ) تبريزى : كه از حدّ ركوع خارج شود . . ( 3 ) زنجانى : يا به جهت ندانستن مسأله . . ( 4 ) سيستانى : اعاده ذكر لازم نيست . ( 5 ) زنجانى : چنانچه پيش از آن كه از حال ركوع خارج شود متوجه شود ، بايد در حال آرامى بدن ذكر را بگويد و اگر بعد از آن كه از حال ركوع خارج شد متوجه شود ، نماز او صحيح است .
< صفحة فارغة > [ مسأله 1034 اگر نتواند به مقدار ذكر در ركوع بماند ] < / صفحة فارغة > مسأله 1034 اگر نتواند به مقدار ذكر در ركوع بماند ، در صورتى كه بتواند پيش از آن كه از حد ركوع بيرون رود ذكر را بگويد ، بايد در آن حال تمام كند ( 1 ) و اگر نتواند در حال برخاستن ذكر را به قصد رجاء بگويد ( 2 ) . ( 1 ) بهجت : بقيه مسأله ذكر نشده .
اراكى : و اگر آن مقدار هم نمىتواند ، قبل از رسيدن به حدّ ركوع ذكر را شروع كند و يا در حال برخاستن تمام كند . ( 2 ) فاضل : بايد در آن حال ذكر را بگويد و اگر نتواند بنا بر احتياط در حال بر خاستن ذكر را بگويد .
خوئى ، گلپايگانى ، تبريزى ، صافى : مسأله اگر نتواند به مقدار ذكر در ركوع بماند ، احتياط واجب آن است كه بقيهء آن را در حال برخاستن بگويد ( تبريزى : و تا مىتواند قبل از خروج از حدّ ركوع ، ذكر را تمام كند ) .
سيستانى : مسأله اگر نتواند به مقدار ذكر و لو يك " سبحان الله " در حال ركوع بماند ، هر چند بدون آرامش واجب نيست بگويد ولى احتياط مستحب آن است كه ذكر را بگويد هر چند بقيهء آن را در حال برخاستن و قصد قربت مطلقه بگويد يا قبل از آن شروع كند .

564

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 564
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست