responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 405


عصر بگويد و اگر در اثناء متوجّه شود بايد عدول كرده نيّت را به نماز ظهر برگرداند و احتياط به اعادهء هر دو نماز بعد از آن ترك نشود و اگر موقعى ملتفت شد كه داخل وقت مشترك شده است عدول به نماز ظهر مىنمايد ؛ و اگر بعد از نماز فهميد نماز او صحيح است و عصر حساب مىشود و اعادهء عصر بعد از نماز ظهر لازم نيست . ( 5 ) نورى : و اگر تمام نماز عصر را در وقت اختصاصى ظهر بخواند و از وقت مشترك چيزى درك نكند ، نماز باطل است و از آن صرف نظر كند و نماز ظهر و عصر را به ترتيب به جا بياورد .
فاضل : به احتياط واجب نيت را به نماز ظهر برگرداند و نماز را تمام كند ، و دوباره آن را بخواند . [ پايان مسأله ] مسائل اختصاصى بهجت : مسأله 616 اگر در وقت مشترك سهواً نماز عصر را بر ظهر مقدم داشت و در وقت مختص به نماز عصر فهميد آن را با همان نيّت نماز عصر تمام كند و سپس احتياطاً نماز ظهر را به قصد ما في الذّمّه ( يعنى آن چه بر ذمهء اوست ) بخواند .
بهجت : مسأله 617 اگر مسافر ، فقط وقت چهار ركعت نماز را داشت و نيّت ظهر كرد و در اثناء نماز نيّت اقامت ده روز يا بيشتر نمود ، نماز او باطل است ؛ پس آن نماز را قطع مىكند و شروع به نماز عصر مىنمايد و بعد قضاى ظهر را به جا مىآورد ؛ ولى اگر اين نيّت اقامت با اختيار اوست ، احتياطاً اين كار را نكند .
زنجانى : مسأله 741 اگر پيش از خواندن نماز ظهر ، سهواً مشغول نماز عصر شود و پس از نماز متوجه اشتباه خود شود ، بايد نمازش را نماز ظهر قرار داده ، پس از آن نماز عصر را بخواند ، و ظاهراً در اينجا فرقى نيست كه متوجه شدن اشتباه در وقت مختص ظهر باشد يا در وقت مشترك ، و بنا بر احتياط مستحب در نماز دوم قصد خصوص نماز عصر را نكند ، بلكه نماز را به قصد ما فى الذمّه به جا آورد ، و اگر نمازش شكسته است و در وقت اختصاصى نماز ظهر متوجه شود نماز ظهر را بنا بر احتياط واجب رجاءً خوانده ، پس از آن بايد نماز عصر را به جا آورد ، و اگر در وقت مشترك متوجه شده پس از آن دو ركعت نماز به جا آورده ؛ بنا بر احتياط واجب آن را به قصد ما في الذمه به جا آورده ، نيت خصوص ظهر يا عصر نكند .
< صفحة فارغة > [ مسأله 733 نماز جمعه ] < / صفحة فارغة > مسأله 733 در روز جمعه انسان مىتواند به جاى نماز ظهر دو ركعت نماز جمعه بخواند ( 1 ) ، ولى احتياط مستحبّ آن است كه اگر نماز جمعه خواند نماز ظهر را هم بخواند . و اين احتياط خيلى مطلوب است . ( 1 ) اراكى : و افضل از نماز ظهر است . نورى : ولى بهتر آن است كه نماز جمعه بخواند . .
خوئى ، سيستانى : مسأله نماز جمعه واجب تخييرى است به اين معنى كه مكلَّف در روز جمعه مخيّر است كه نماز جمعه را بخواند در صورتى كه شرائطش موجود باشد ، يا نماز ظهر به جا آورد پس اگر نماز جمعه را به جا آورد ، كفايت از ظهر مىكند .
گلپايگانى ، صافى : مسأله در زمان حضور امام عليه السلام واجب است انسان در روز جمعه

405

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 405
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست