responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 404


سيستانى : وقت نماز ظهر و عصر بعد از زوال " 1 " ( ظهر شرعى ) تا غروب آفتاب است . .
تبريزى : وقت نماز ظهر و عصر بنا بر احتياط از زوال تا غروب است و بين غروب و مغرب ، نيّت ادا و قضا ننمايد . .
سيستانى : نمازش صحيح است و بايد نماز ظهر را بخواند و احتياط مستحب آن است كه چهار ركعت دوّم را به قصد ما في الذّمه به جا آورد .
< صفحة فارغة > [ مسأله 732 اگر پيش از خواندن نماز ظهر سهواً مشغول نماز عصر شود ] < / صفحة فارغة > مسأله 732 اگر پيش از خواندن نماز ظهر ، سهواً مشغول نماز عصر شود و در بين نماز بفهمد اشتباه كرده است ، ( چنانچه در وقت مشترك باشد ( 1 ) ) بايد نيّت را به نماز ظهر برگرداند ( 2 ) يعنى نيّت كند كه آن چه تا حال خوانده‌ام و آن چه را مشغولم و آن چه بعد مىخوانم همه نماز ظهر باشد و بعد از آن كه نماز را تمام كرد ، نماز عصر را بخواند ( 3 ) و اگر در وقت مخصوص به ظهر باشد ( 4 ) ، بايد نيت را به نماز ظهر بر گرداند و نماز را تمام كند و بعد نماز عصر را بخواند ( 5 ) و احتياط آن است كه دوباره نماز عصر را هم بعد از آن بخواند و اين احتياط خيلى خوب است . ( 1 ) [ قسمت داخل پرانتز در رساله آيات عظام : خوئى ، تبريزى ، سيستانى و زنجانى نيست ] ( 2 ) زنجانى : ولى اگر نمازش شكسته است و در وقت اختصاصى ظهر ، در بين نماز متوجه اشتباه خود شود ، بنا بر احتياط واجب بايد نمازش را به نيت نماز ظهر تمام نموده ، سپس هر دو نماز را به ترتيب به جا آورد . [ پايان مسأله ] مكارم : بايد عدول كند ، يعنى نيّت خود را به نماز ظهر برگرداند و قصد كند آن چه خوانده نماز ظهر است و به همين ترتيب آن را ادامه دهد و بعد از آن كه نماز را تمام كرد نماز عصر را بخواند و اگر در وقت مخصوص ظهر باشد نماز او باطل است و بايد نماز را به نيّت ظهر از سر بگيرد . [ پايان مسأله ] ( 3 ) خوئى ، سيستانى ، تبريزى : بقيه مسأله ذكر نشده . ( 4 ) اراكى : نمازش باطل است . [ پايان مسأله ] گلپايگانى : نماز باطل است و آن را رها مىكند و هر دو نماز را به ترتيب به جا مىآورد و مىتواند احتياطاً نيّت را به نماز ظهر برگرداند و نماز را تمام كند بعد هر دو نماز را به ترتيب به جا آورد .
صافى : بنا بر احتياط نيت را به نماز ظهر برگرداند و نماز را تمام كند ، بعد هر دو نماز را به ترتيب به جا آورد .
بهجت : پس اگر بعد از نماز فهميد ، نمازش باطل است مگر آن كه به قصد آن چه الآن وظيفهء اوست به جا آورده و در تطبيق آن بر عصر اشتباه كرده باشد نظير اين كه به جاى ظهر كلمه


" 1 " ظهر شرعى عبارت از گذشتن نصف روز است ؛ مثلًا اگر روز ، دوازده ساعت باشد ، پس از گذشتن شش ساعت از طلوع آفتاب ظهر شرعى است . و اگر روز سيزده ساعت باشد ، پس از گذشتن شش ساعت و نيم از طلوع آفتاب ، ظهر شرعى است . و ظهر شرعى كه عبارت از گذشتن نصف از طلوع آفتاب تا غروب آن است ، در بعضى از مواقع سال ، به افق تهران ، چند دقيقه پيش از ساعت دوازده ( به ساعت ظهر كوك ) و گاهى چند دقيقه بعد از ساعت دوازده است .

404

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 404
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست