responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 33


< صفحة فارغة > [ س 40 كسانى كه قصد بقاء بر تقليد از مجتهد ميت را دارند ، اجازه گرفتن از يكى از مراجع زنده واجب است ] < / صفحة فارغة > س 40 : آيا بر مقلَّدين امام راحل " قدس سره " و كسانى كه قصد بقاء بر تقليد از ايشان را دارند ، اجازه گرفتن از يكى از مراجع زنده واجب است ؟ يا اين كه اتفاق اكثر مراجع و علماى اسلام بر جواز بقاء بر ميّت كافى است ؟
ج : با فرض اتفاق علما ، مبنى بر جواز بقاء بر تقليد از ميّت ، بقاء بر تقليد امام ( ره ) جايز است و در اين مورد نيازى به رجوع به مجتهد معينى نيست .
< صفحة فارغة > [ س 41 بقاء بر تقليد از ميّت در مسأله‌اى كه به آن عمل كرده و يا نكرده ] < / صفحة فارغة > س 41 : نظر شريف جناب عالى راجع به بقاء بر تقليد از ميّت در مسأله‌اى كه مكلَّف در حال حيات مرجع به آن عمل كرده و يا نكرده ، چيست ؟
ج : بقاء بر تقليد ميّت در همهء مسائل حتى در مسائلى كه تا كنون مكلَّف به آنها عمل نكرده است ، جايز و مجزى است .
< صفحة فارغة > [ س 42 جواز بقاء بر تقليد ] < / صفحة فارغة > س 42 : بنا بر جواز بقاء بر تقليد از ميّت ، آيا اين حكم شامل اشخاصى كه در زمان حيات مجتهد مكلَّف نبوده ولى به فتاواى آن مرجع عمل كرده‌اند ، هم مىشود ؟
ج : اگر تقليد شخص غير بالغ از مجتهد جامع الشرائط به نحو صحيح محقق شده باشد ، باقى ماندن بر تقليد همان مجتهد بعد از فوتش جايز است .
< صفحة فارغة > [ س 43 رجوع به مجتهد حى ] < / صفحة فارغة > س 43 : ما از مقلدين امام خمينى " قدس سره " هستيم كه بعد از رحلت جانسوز ايشان بر تقليد وى باقى مانده‌ايم . ولى چون در شرائط دشوار فعلىكه ملت مسلمان با استكبار جهانى درگير است ، با مسائل شرعى تازه‌اى روبرو مىشويم و احساس مىكنيم بايد به حضرت عالى رجوع نماييم و از شما تقليد كنيم ، آيا اين كار براى ما جايز است ؟
ج : بقاء بر تقليد از امام " قدس سره " براى شما جايز است و فعلًا نيازى به عدول از تقليد ايشان نداريد ، در صورت نياز به استعلام حكم شرعى در مسائل مستحدثه ، مىتوانيد با دفتر ما مكاتبه نماييد .
< صفحة فارغة > [ س 44 وظيفهء مقلد در قبال مرجع تقليد ] < / صفحة فارغة > س 44 : وظيفهء مقلد در قبال مرجع تقليد خود در صورتى كه اعلميت مرجع ديگرى را احراز نمايد ، چيست ؟
ج : بنا بر احتياط ، واجب است در مسائلى كه فتواى مرجع فعلى با فتواى مرجع اعلم اختلاف دارد ، به مرجع اعلم عدول نمايد .
< صفحة فارغة > [ س 45 جواز رجوع از مرجع تقليد ] < / صفحة فارغة > س 45 : 1 در چه صورتى جايز است ، مقلد از مرجع تقليدش عدول كند ؟
2 آيا عدول از اعلم به غير اعلم در مواردى كه فتاواى مرجع اعلم منطبق با زمان نباشد و يا عمل به آن بسيار دشوار باشد ، جايز است ؟
ج : 1 عدول از مرجع تقليد زنده به مجتهد ديگر ، جايز نيست على الاحوط ، مگر در صورتى كه مرجع دوم اعلم از مرجع اول و فتواى او در مسأله‌اى مخالف فتواى مجتهد اوّل باشد . 2 تنها گمان به ناهماهنگى فتاواى مرجع تقليد با زمان و شرايط حاكم بر آن و يا دشوارى عمل به فتاواى او ، سبب جواز عدول از مجتهد اعلم به مجتهد ديگر نمىشود .

33

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 33
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست