responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 23


مسائل اختصاصى زنجانى : مسأله 9 اگر انسان به فتواى مجتهدى عمل كرد نمىتواند از مجتهد ديگر تقليد كند ، مگر مجتهد ديگر اعلم از مجتهد اوّل شده باشد كه لازم است به فتواى مجتهد ديگر عدول كند .
بهجت : مسأله 13 اگر مسائلى را از مجتهد ميت ياد گرفته و بنا داشته عمل كند ، چنانچه عمل نكرده و يا شك در عمل كردن دارد ، در صورت بقاء بر تقليد ميت ، نمىتواند در آن مسائل بر تقليد باقى بماند ، هر چند مجتهد ميت اعلم باشد .
بهجت : مسأله 14 شخصى كه مقلد مرجعى بوده و بعد از وفات او بر طبق نظر مرجعى ديگر بر تقليد باقى مانده ، ولى در بعضى از فتاوى ( از قبيل بلاد كبيره و شب مهتاب يا هر مسألهء ديگر ) به مرجع دوم عدول كرده ، بعد از وفات مرجع دوم ، در صورت بقاء ، نمىتواند در اين مسائل به مرجع اول برگردد ولى مىتواند به تقليد مرجع دوم باقى باشد .
بهجت : مسأله 15 كسى كه مقلد مرجعى بوده و بعد از وفات او به فتواى مرجعى ديگر به تقليد اوّل باقى بوده ، پس از وفات مرجع دوم ، در صورت جواز بقاء تنها در مسائلى كه طبق فتواى مجتهد اوّل عمل كرده مىتواند باقى بماند و اگر چند مرجع داشته و بعد از وفات هر كدام طبق موازين از ديگرى تقليد كرده و با اجازه بعدى بر تقليد باقى مانده و در نتيجه از هر مجتهد چند مسأله عمل كرده است ، در آن مسائل مىتواند بر تقليد مجتهدين قبلى باقى بماند ، ولى در هر صورت در مسائلى كه عمل نكرده بايد به فتواى مجتهد زنده عمل كند .
بهجت : مسأله 16 شخصى كه مقلد مرجعى بوده ، بعد از فوت آن مرجع اگر احراز و يا احتمال اعلميّت ميت در بين نباشد ، رجوع به مجتهد زنده جايز است و در صورتى كه مجتهد زنده اعلم باشد يا احتمال اعلميّت او در بين باشد ، رجوع به او واجب است .
< صفحة فارغة > [ مسأله 10 اگر در مسأله‌اى به فتواى مجتهدى عمل كند ] < / صفحة فارغة > مسأله 10 اگر در مسأله‌اى به فتواى مجتهدى عمل كند و بعد از مردن او در همان مسأله به فتواى مجتهد زنده رفتار نمايد ، دوباره نمىتواند آن را مطابق فتواى مجتهدى كه از دنيا رفته است انجام دهد . ولى اگر مجتهد زنده در مسأله‌اى فتوى ندهد و احتياط نمايد و مقلد مدّتى به آن احتياط عمل كند ، دوباره مىتواند به فتواى مجتهدى كه از دنيا رفته عمل نمايد . مثلًا اگر مجتهدى گفتن يك مرتبه " سُبْحانَ الله وَالْحَمْدُ لله وَلا إِله الَّا الله وَالله اكْبَرُ " را در ركعت سوم و چهارم نماز كافى بداند و مقلد مدتى به اين دستور عمل نمايد و يك مرتبه بگويد ، چنانچه آن مجتهد از دنيا برود و مجتهد زنده احتياط واجب را در سه مرتبه گفتن بداند و مقلد مدتى به اين احتياط عمل كند و سه مرتبه بگويد دوباره مىتواند به فتواى مجتهدى كه از دنيا رفته برگردد و يك مرتبه بگويد . ( 1 ) اين مسأله در رسالهء آيات عظام : فاضل ، زنجانى ، سيستانى و مكارم نيست بهجت : رجوع كنيد به مسألهء اختصاصى 14 ، در همين صفحه . ( 1 ) خوئى ، تبريزى : مسأله اگر در مسأله‌اى فتواى مجتهدى را ياد گرفته و بعد از مردن او در

23

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 23
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست