responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 45


بين مىبرد .
بهترين طريق براى تقويت بدن و جلو گيرى از سرما خوردگى خوردن غذاها و خوراكيهايى است كه ويتامين " ث " دارند . پرتقال ، ليمو ، گوجه فرنگى ، پياز ، سير ، كلم و كرفس مقدار زيادى ويتامين " ث " دارند . آبليموى تازه كه مقدار كمى شكر در آن حل كنند و بخورند بسيار نافع است . اگر كبد سالم باشد خوردن پسته و بادام و فندق و گردو نيز خوبست . اگر كبد خوب كار نكند شير و پنير و برنج مىتوان خورد .
دهاتىها وقتى مبتلا به سر ما خوردگى مىشوند رژيم سيب مىگيرند و سه روز غير از سيب غذاى ديگرى نمىخورند و در نتيجه به راحتى معالجه مىشوند ، زيرا سيب بهترين دوا و مناسب ترين غذا براى مبتلايان به سرما خوردگى است .
مزهء شيرين و خاصيت دفع خلط خرما زياد است و به همين جهت شصت گرم آن را در يك ليتر آب مى جوشانند و جوشاندهء آن را در مورد زكام و درد گلو به كار مى برند .
با سيب شربت غليظى براى معالجهء زكام و سياه سرفه درست مىكنند كه طرز تهيهء آن چنين است :
چهار سيب را پوست بكنيد و آنها را قطعه قطعه كنيد و در ظرفى كه يك ليتر آب دارد با يك مشت كشمش و پانزده گرم عناب يك ساعت روى آتش بگذاريد و به جوش بياوريد . سپس آن را صاف كنيد و صد و پنجاه گرم شكر به آن اضافه نمائيد و از نو آن را روى آتش بگذاريد تا قوام بيايد و شربتى سفت شود .
سى گرم دم گيلاس را در يك ليتر آب به مدت ده دقيقه مىجوشانند و آن را براى معالجهء گريپ ، مصرف مى نمايند .
اگر دم گيلاس خشك را مصرف مىكنيد بهتر است قبل از مصرف آن ، دوازده

45

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 45
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست