responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 46


ساعت آن را در آب سرد بخيسانيد تا نرم شود .
وقتى تازه زكام شده‌ايد دو ورقهء نازك پياز را كه طول آن دو سانتيمتر و عرض آن نيم سانتيمتر باشد ببريد و هر كدام از آنها را با دقت در گاز يا پارچه اى تميز بپيچيد و در سوراخهاى بينى بگذاريد تا پنج دقيقه آنجا بماند و با دهان بسته از راه بينى نفسهاى عميق بكشيد به اين ترتيب به زودى زكام شما رفع خواهد شد .
از پياز نوشابه اى گوارا مىسازند كه در موقع ابتلا به گريپ و پس از آن ، آن را مصرف مىكنند . براى تهيهء اين نوشابه بايد دو پياز متوسط را به قطعات و برشهاى نازكى بريده و آن را در نيم ليتر آب ، يك شب خيس كرده و هر روز يك ليوان كوچك در فاصلهء صرف غذا و شب موقع خواب از آن مصرف نمود .
مدت معالجه با نوشابهء پياز ، براى جلو گيرى از بروز گريپ بر حسب شدت مرض از هفت تا بيست و يك روز تعيين شده است و در اين مدت بايد از مصرف غذاهائى كه مواد آلبومين حيوانى دارد مثل : گوشت ، ماهى ، تخم مرغ ، شير و پنير پرهيز كرد .
بيست گرم گل و ساقه و برگ ريحان را در يك ليتر آب سرد بريزيد و آن را روى آتش بگذاريد تا به جوش بيايد و چند دقيقه بجوشد ، بعد آن را صاف كنيد و با شكر يا عسل شيرين سازيد . وقتى سرد شد در هر روز چند جرعه از آن را بنوشيد .
اگر در آغاز زكام و يا پس از شروع آن در قسمت لپ كه بين دندانهاى آسيا و گونه است دو تكه سير بگذارند و نگه دارند زكام در طى چند ساعت و يا كمتر از يك روز بر طرف مىشود .
اگر شلغم را خرد كنند و صد گرم آن را در يك ليتر شير يا آب بجوشانند نوشابه اى بدست مىآيد كه براى سينه فوق العاده مفيد است و بايد كمى شكر به آن

46

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 46
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست