responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 373


فلوس ، ملين و مسهل است ، مكيدن آن هم مطبوعتر از جوشانده‌اش هست و خاصيت مسهل را هم دارد .
طريقهء تهيهء جوشاندهء آن اينست كه 60 گرم فلوس را در نيم ليتر آب به مدت ده دقيقه مىجوشاند .
گلسرخ به عنوان مسهل مخلوط با سنا ( به مقدار مساوى 20 گرم ) توصيه مىشود . گل قند كه گلسرخ تهيه مىشود ، مسهلى قوى است .
طرز تهيهء گل قند از اين قرار است : گل سرخ را سائيده و با قند نرم سائيده شده كه 2 برابر گل باشد ممزوج نموده با گلاب خمير نمايند و در آفتاب بگذارند ، پارچهء تميز نازكى بر روى آن بيندازند كه هم مگس و زنبور بر روى آن ننشيند و هم از گرد و غبار محفوظ بماند تا چند روزى كه خشك شود . باز مقدار 30 مثقال قند ديگر بسايند با گلاب مخلوط نموده و با گل سرخ قبلى كه در آفتاب بوده مخلوط نمايند و مجددا در آفتاب گذارند تا خشك شود . بعد مقدار 40 مثقال ديگر قند سائيده را با گلاب مخلوط نموده با گل خشك شدهء موجود در آفتاب ممزوج نمايند ، سه روز ديگر هم در آفتاب بماند گل قند بدست خواهد آمد . براى هر خوراك 12 مثقال از آن كافى است .
براى درمان يبوست ، ماست 5 سير ، گل سرخ ، زنيون ، باديان ، از هر كدام 2 مثقال ، فلفل نرم شش نخود ، كشمش سبز يك سير را مخلوط نموده با نان عوض نهار ميل نمايند كار كن بسيار نافعى مىباشد .
آش از برنج ، تره ، جعفرى بپزيد يك ربع قبل از اينكه غذا را ميل نمائيد 8 مثقال گل سرخ را نرم سائيده داخل غذا بريزيد ، قدرى كه جوشيد و غليان آمد غذا را ميل نمائيد . اين آش گل سرخ از هر مسهل و كار كنى قويتر است و معده را از باد و انگل ، ضد عفونى مىكند و اخلاط فاسد را به كلى از بين مىبرد و بعد اشتها را زياد مينمايند .

373

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 373
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست