responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 367


يا نارنج تازه را در آب جوشانيد و اين آب را كه خيلى تلخ و گس است دور ريخت و دوباره پوست پرتقال و يا نارنج را در آبى كه با قند و يا شكر شيرين شده است بيست دقيقه جوشانيد .
مقدار قند و يا شكر كه براى آن لازم است ، بيست گرم قند و يا شكر در مقابل يك ليتر آب است و بايد آن را در بشقابى گذاشت تا خشك شود و پس از آن صبحها ناشتا مصرف كرد ، يا شبها بعد از سه ساعت كه از صرف شام گذشته باشد خورد .
هضم پوست پرتقالى كه به اين ترتيب تهيه شده نامطبوع و مشكل نيست و مصرف آن موجب اين مىشود كه فورا ملح مخصوصى كه همراه با بلغم است بوجود آيد كه موجب تسهيل در تخليهء مدفوع گردد .
براى معالجهء يبوست با پرتقال ، بايد آن خوراكيهايى را كه يبوست ميآورد از برنامهء غذايى حذف كرد و با ارادهء كامل به معالجهء منظم پرتقال پرداخت و هر روز چهار تا پنج كيلو پرتقال را همانطور كه هست خورد و يا آب آن را گرفت و مصرف كرد .
روز اول بايد يك كيلو پرتقال مصرف كرد و بعد رفته رفته مقدار آن را به چهار ، تا پنج كيلو رسانيد .
با پرتقال و نان كامل مىتوان شديد ترين يبوستهاى مزمن را معالجه كرد و بهبودى بخشيد ، زيرا سلولزهاى نباتى پرتقال و سبوس نان كامل ، چون جارويى ، فضولات روده‌ها را به خارج دفع مىكند .
اسفناج خاصيت ملين دارد و مادهء كلروفيلى كه در آن است ، عضلات روده‌ها را تحريك كرده و سلولزهاى آن تخليه مدفوع را آسان مى سازد . به همين دليل آن را به اشخاص مبتلا به يبوست توصيه مى كنند .
دم كردهء تخم اسفناج به مقدار پنج تا ده گرم براى يك فنجان آب ، داروى ملين و مفيدى است كه در معالجهء يبوست معجزه مىكند .

367

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 367
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست