responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 355


يكى ديگر از خواص مهم اين ويتامين اين است كه حافظ ويتامين ( آ ) و كاروتن بوده و مانع خراب شدن آنها مى گردد .
چه غذاهايى ويتامين ( اى ) دارند روغنهاى نباتى مخصوصا روغن جوانهء گندم و جوانه‌هاى ساير غلات از اين ويتامين زياد داند . در دانه و برگ كاهو و زردهء تخم مرغ و جگر يافت مىشود .
روغن زيتون ، كنجد ، خشخاش ، منداب و پسته شام از اين ويتامين دارند . كره نيز داراى اين ويتامين است . اين ويتامين در حرارت مقاومت مىكند بنابراين در روغن خوراكى نيز پيدا مىشود .
اكسيژن هوا و اشعهء ماوراء بنفش آن را فاسد مى نمايد .
بهترين وسيلهء استفاده از آن خوردن سمنو و جوانهء گندم است كه با شير جوشانده و پخته باشند .
ويتامين ( ك ) اين ويتامين نيز محلول در چربيهاست . در تمام سبزيها مخصوصا برگ بلوط ، گل كلم ، اسفناج ، گزنه ، شبدر و يونجه يافت مىشود . گوجه فرنگى و توت فرنگى و سيب زمينى نيز از اين ويتامين دارند .
برگ سبز غلات نيز داراى اين ويتامين است . ميكربهايى كه در امعاء انسان زندگى مى كنند آن را مىسازند و چون نوزادان در سه روز اول تولد از اين ميكربها ندارند ، مادران بايد در روزهاى اول وضع حمل ، مقدارى از غذاهائى كه ويتامين ( ك ) دارند مصرف نمايند تا كودكان آنها دچار خونريزى نشوند و بند ناف آنها زود جدا شود وخونريزى ننمايد .
كمبود اين ويتامين انعقاد خون را از بين مى برد و خون دماغ مى نمايد .
خونريزيهاى پس از سقط و پس از زايمان به علت كمبود اين ويتامين است .
كمبود ويتامين ( ك ) جذب چربيها را مختل مى سازد و ايجاد ورم روده و ورم كبد مى نمايد .

355

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 355
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست