responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 352


در صد گرم فلفل سبز 220 ميلى گرم ، در صد گرم آب نارنج صد ميلى گرم ، در صد گرم گوجه فرنگى 13 ميلى گرم از اين ويتامين وجود دارد .
ترشى بهترين حافظ ويتامين ( ث ) مى باشد . قليائيات مانند جوش شيرين كه عده اى آن را به اغذايه مى زنند و شير فروشها براى جلو گيرى از ترش شدن به شير مى افزايند ويتامين ( ث ) را فاسد مى سازند .
حرارت هم ويتامين ( ث ) را منهدم مى سازد . اكسيژن هوا نيز آن را فاسد مىكند .
خشك كردن ميوه‌ها و سبزيها دشمن اين ويتامين است . شيرى كه آن را مى جوشيد ، ميوه‌ها و سبزيهايى كه مىپزيد ، سيب زمينى كه در انبار نگهدارى مى كنيد ، سبزيهايى كه براى زمستان خشك مى نماييد ، گوجه فرنگى و انار و ليمو و نارنجى را كه به صورت رب در مىآوريد ، ارزش حقيقى خود را از دست مى دهند .
دخانيات ويتامين ( ث ) بدن را فساد مىنمايد و شخص معتاد را زود پير مىكند .
زنان معتاد كمتر باردار مى شوند و زود يائسه مى گردند . زخم معدهء معتادين دير جوش مى خورد . قطران دود كه به صورت جرم مى باشد ، ايجاد سرطان مى نمايد .
در قرمه‌ها و كنسروهايى كه زياد بمانند ماده اى پيدا مىشود كه ضد ويتامين ( ث ) مى باشد .
هر كس كنسرو يا قرمه زياد بخورد مبتلا به كمبود ويتامين ( ث ) مىشود .
بهترين راه استفاده از ويتامين ( ث ) خوردن ميوه‌جات و سبزيجات تازه و زنده است .
ميوه‌هاى ترش ، ويتامين ( ث ) خود را بهتر حفظ مى نمايند . بنابراين بايد بدانيد كه مركبات ترش و شيرين مفيدترند .
پرتقال ترش ، ليموى ترش و آبليموى ترش مقدار زيادى ويتامين ( ث ) دارند و آن را حفظ مى كنند .
وقتى غذا پخته شد و مى خواهيد آن را بر داريد ، چاشنى آن را بزنيد تا ويتامين

352

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 352
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست