نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 352
در صد گرم فلفل سبز 220 ميلى گرم ، در صد گرم آب نارنج صد ميلى گرم ، در صد گرم گوجه فرنگى 13 ميلى گرم از اين ويتامين وجود دارد . ترشى بهترين حافظ ويتامين ( ث ) مى باشد . قليائيات مانند جوش شيرين كه عده اى آن را به اغذايه مى زنند و شير فروشها براى جلو گيرى از ترش شدن به شير مى افزايند ويتامين ( ث ) را فاسد مى سازند . حرارت هم ويتامين ( ث ) را منهدم مى سازد . اكسيژن هوا نيز آن را فاسد مىكند . خشك كردن ميوهها و سبزيها دشمن اين ويتامين است . شيرى كه آن را مى جوشيد ، ميوهها و سبزيهايى كه مىپزيد ، سيب زمينى كه در انبار نگهدارى مى كنيد ، سبزيهايى كه براى زمستان خشك مى نماييد ، گوجه فرنگى و انار و ليمو و نارنجى را كه به صورت رب در مىآوريد ، ارزش حقيقى خود را از دست مى دهند . دخانيات ويتامين ( ث ) بدن را فساد مىنمايد و شخص معتاد را زود پير مىكند . زنان معتاد كمتر باردار مى شوند و زود يائسه مى گردند . زخم معدهء معتادين دير جوش مى خورد . قطران دود كه به صورت جرم مى باشد ، ايجاد سرطان مى نمايد . در قرمهها و كنسروهايى كه زياد بمانند ماده اى پيدا مىشود كه ضد ويتامين ( ث ) مى باشد . هر كس كنسرو يا قرمه زياد بخورد مبتلا به كمبود ويتامين ( ث ) مىشود . بهترين راه استفاده از ويتامين ( ث ) خوردن ميوهجات و سبزيجات تازه و زنده است . ميوههاى ترش ، ويتامين ( ث ) خود را بهتر حفظ مى نمايند . بنابراين بايد بدانيد كه مركبات ترش و شيرين مفيدترند . پرتقال ترش ، ليموى ترش و آبليموى ترش مقدار زيادى ويتامين ( ث ) دارند و آن را حفظ مى كنند . وقتى غذا پخته شد و مى خواهيد آن را بر داريد ، چاشنى آن را بزنيد تا ويتامين
352
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 352