نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 351
يعنى لاجورد موجود است . اين ويتامين در كبد و در شير و گوشت وجود دارد . در سيرابى و امعاء نيز ديده مىشود . مى گويند اثر زيادى در نمو انسانى دارد . ويتامين ( ث ) آنهايى كه نمى خواهند زود پير شوند ، كسانى كه عواقب وخيم قند را ديده و از اين بيمارى گريزانند ، اشخاصى كه از فشار خون بدشان مى آيد و مى خواهند هميشه آسوده باشند نبايد از مصرف ويتامين ( ث ) غفلت كنند . نرسيدن ويتامين ( ث ) به بدن ، شخص را زود پير مىكند . مقاومت بدن و خون را در برابر بيماريهاى عفونى از بين مى برد و عضلات را خسته و فرسوده مى سازد . مى دانيم كه قند سوخت بدن انسان است . تمام نشاستهها تبديل به قند مى شوند و با كمك ويتامين ( ث ) مىسوزند . اگر ويتامين ( ث ) در بدن نباشد ، قند نمى سوزد و روى دستگاههاى تنظيم كنندهء خود فشار مى آورد و آن دستگاهها را از كار مى اندازد و همين امر سبب مىشود كه انسان مبتلا به مرض قند بيمارى اسكوربوت هم كه علامتش ورم لثه وخونريزى است از كمبود ويتامين ( ث ) بوجود مى آيد . از فوايد ديگر ويتامين ( ث ) اينست كه زخمها را زود خوب مىكند و از كرم خوردن دندان جلو گيرى مىكند . منابع ويتامين ( ث ) اين ويتامين در شير ، مركبات مخصوصا ليمو ترش ، گل كلم ، كلم پنج ، كلم قمرى ، جگر ، فلفل سبز ، طالبى ، اسفناج ، توت فرنگى ، آناناس ، شلغم ، گوجه فرنگى ، زرشك ، تمشك ، هويج ، مارچوبه ، سيب زمينى ، هلو ، نخود سبز ، سيب ، موز ، ريواس ، زغال اخته ، خربزه ، شاهى ، تره تيزك ، كدوى سبز ، تره ، توت سياه ، شاه توت ، كاهو ، تمبر هندى ، جعفرى ، انار ترش ، آلبالو و گيلاس پيدا مىشود . ميوهها و سبزيها هرچه ترش تر و سبزتر باشند ويتامين ( ث ) آنها زيادتر است . در 24 ساعت انسان در حدود 75 ميلى گرم از اين ويتامين احتياج دارد و اكثر غذاها داراى اين ويتامين مى باشند .
351
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 351