نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 350
از زايمان بايد از موادى كه داراى اين ويتامين هستند استفاده نمايند . اين ويتامين در اثر حرارت از بين مى رود و براى استفاده از آن بايد از ميوهها و سبزيهاى خام استفاده كرد . اين ويتامين با عرق از بدن خارج مىشود و كسانى كه كارهاى سخت داشته و زياد عرق مى كنند بايد مقدار بيشترى از آن را مصرف نمايند . ويتامين ( ب 2 ) در مايهء پنير ، ميوهجات ، سبزيجات ، امعاء و احشاء و قسمتهاى داخلى شكم مانند دل و قلوه و تخم مرغ و شير و پنير و غيره از اين ويتامين ديده مىشود . اين ويتامين در مقابل حرارت استقامت دارد و در اغذيهء پخته شده ديده مىشود و براى اشخاص بالغ در روز تا 4 ميلى گرم مورد نياز است . علائم كمبود ويتامين ( ب 2 ) اختلال در جذب چربيها ( چنانچه مدفوع بيمار تجزيه شود در آن مقدارى چربى تجزيه نشده ديده مىشود . ) ترك در لبها ، عوارض چشمى به صورت ترس از نور ، عوارض معدى و رودهها مخصوصا در اطفال و شير خواران و ضعف عمومى . موارد استفاده - در مرض قند ، ورم دهان و ترك لبها و همچنين در ضعف چشم يعنى موقعى كه چشم از نور مى ترسد بايد از غذاهايى كه داراى اين ويتامين هستند استفاده شود . ويتامين ( ب 1 ) و ( ب 2 ) در پياز موجود مى باشد و همين امر سبب شده است كه در ايران بيمارى برى برى ديده نمى شود . ويتامين ( ب 6 ) بيماريهاى عصبى ، اختلال در عضلات و اعصاب ، ايجاد استفراغ در آبستنى . ويتامين ( ب 6 ) در تنظيم مبادلات غذايى بافتها ميانجى مى باشد . خوردن اين ويتامين براى زنان آبستن ضرورى است و بايد آن را از سيرابى و جوانهء گندم و سمنو اخذ نمايند . ويتامين ( 12 ) اين ويتامين ضد كم خونى است و در ساختمان آن چهار در صد فلز كوبالت
350
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 350