responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 316


جوشانده اكليل كوهى معده را پاك مىكند و مقوى آن است .
بابونه براى بيماريهاى معده مفيد است و عمل غذا را آسان مىكند .
براى حفظ سلامتى معده قهوه ، چاى و نوشابه‌هاى گاز دار را زياد ننوشيد ، زيرا اين نوشابه‌ها به اعصاب حمله كرده ، معده را تحريك مىكنند و بدن را مسموم مىسازند .
پرتقال ، بر ضد زيادى اسيد كلريدريك در معده است .
كسانى كه زياد گوشت و ماهى مىخورند بايد هر روز صبح آب دو تا سه ليمو را گرفته و قبل از صرف صبحانه بنوشند تا به اين وسيله مبتلا به ترشى زياد معده نشوند .
عسل را اگر در آب سرد حل كنيد و قبل از غذا بنوشيد اسيدهاى دستگاه هاضمه مخصوصا اسيد كلريدريك معده را اگر كافى نباشد توليد مىكند و اگر بعد از غذا آن را با آب گرم مخلوط كنيد و بنوشيد ترشى زياد معده را كم مىكند .
سالاد كاهو يك غذاى عمومى و جهانى است زيرا بهترين دوست معده مى باشد و غشاء كهنه و فرسودهء آن را تجديد مىكند .
براى امراض معدى و همچنين معده‌هاى فراخ توصيه شده است كه كاهوى زياد بخورند .
در موقع خوردن كاهو به خاطر بياوريد كه هضم غذا در دهان شروع مىشود و بايد آن را خوب جويد .
وقتى مى خواهيد نخود فرنگى بپزيد بهتر آنست كه به آن كمى روغن و پياز و مقدارى كاهوى خرد كرده افزوده حرارت دهيد تا نخود فرنگى در آب كاهو

316

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 316
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست