responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 317


بپزد . بعد روى ديگ يك ظرف آب سرد بگذاريد تا آبى كه بخار مىشود دوباره برگردد .
اين غذا در عين حال كه خوشمزه و خوش طعم است يك غذاى عالى براى معده محسوب مىشود .
بيست تا سى گرم ساقه‌هاى گلدار آويشن را كه خشك باشد در يك ليتر آب جوش بريزيد و بگذاريد تا دوازده دقيقه دم بكشد . بعد آن را صاف كنيد و با عسل شيرين سازيد ، خوردن سه تا چهار فنجان در روز ، بعد از هر غذا كمك به هضم مىكند و ترشى وسنگينى معده را از بين مىبرد .
جوشانده برگ بارهنگ ، دردهاى معده ، ترشى ، سوزش و حتى سنگينى معمولى معده را آرام مىكند . براى تهيه اين جوشانده بايد بيست و پنج گرم برگ خشك بارهنگ را در نيم ليتر آب ، سه دقيقه بجوشانيد و پانزده دقيقه دم كنيد و بعد صاف كرده و با عسل شيرين كنيد و هر روز سه فنجان از آن را بنوشيد .
به مقدار يك يا دو فنجان از دمكرده برگهاى خشك تمشك در فاصله غذا درد معده را از هر قبيل كه باشد مثل معده ، نفخ و گاز شكم و تشنج معده تخفيف مىدهد .
طرز تهيه : چهل تا پنجاه گرم برگهاى تمشك را كه خشك كرده‌ايد در يك ليتر آب سرد بخيسانيد و ظرف محتوى آن را روى آتش بگذاريد تا ده دقيقه بجوشد . بعد آتش را خاموش كرده و بگذاريد ده دقيقه دم بكشد . سپس آن را صاف كنيد و هر روز سه بار و هر بار يك فنجان از آن را بين غذاهاى اصلى بنوشيد .
يك فنجان از جوشانده ريشه شيرين بيان پس از غذا به عمل هضم كمك مىكند .
جوشانده شيرين بيان سنگينى هضم غذا را بر طرف مىكند ، تشنج و دل درد و ترشى معده را معالجه مىكند ، بعلاوه در مورد زخم معده معالجات عادى آن را تكميل مىكند .

317

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 317
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست