نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 221
شير و شير و شيرهء انگور خمير كرده و آن را نان نماييد . اين نان براى سوء هاضمه و رفع سموم كليهها بهترين غذاست . آب ترب و آب هويج و آب شلغم بهترين دارو براى پاك نمودن و ضد عفونى كردن رودهها مى باشد . اگر سالاد كاهو را خوب بجوند و با آب دهان مخلوط كنند تمام طول معده و رودهها را تقويت كرده و غدد هاضمه را وادار مىكند بطور فراوان عصيرهاى خود را نه تنها براى هضم كاهو بلكه براى تحليل غذايى كه بعد خورده شده است ترشح نمايند . كاهو هميشه بايد قبل از غذا مصرف شود زيرا غذاى سهل الهضمى است و به آسانى از مجازى دستگاه هاضمه عبور كرده و راه را براى غذاهاى بعدى باز مىكند . اگر كاهو را بعد از غذا بخوريد غذاهائى را كه به خوبى هضم نشده اند به خارج دفع مىكند . جوشاندهء برگهاى توت وحشى به مقدار بيست و پنج گرم آن در يك ليتر آب براى رفع و معالجهء سوء هضم ، مفيد است . در مورد سوء هضم بايد ده گرم برگ انگور فرنگى سياه را با يك گرم دارچين و يك گرم ميخك در يك ليتر آبجوش دم كرده و مصرف كرد . اگر انجير را بپزند و به شكل كمپوت يا مربا در آورند براى اشخاصى كه سوء هاضمه دارند مفيد است و براى پختن انجير هم قند يا شكر زياد لازم نيست چون خود انجير داراى مواد قندى است . مصرف پورهء شاه بلوط پوست كنده را به اشخاصى كه سوء هاضمه دارند توصيه كرده اند .
221
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 221