responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 222


دستور تهيهء پورهء شاه بلوط چنين است :
شاه بلوط را پوست بكنيد و در آب با يك شاخه كرفس كه آن را معطر خواهد ساخت بپزيد .
البته پختن شاه بلوط بايد آهسته با آتش ملايمى صورت بگيرد . اگر آتش تند باشد مغز شاه بلوط سفت مانده و وقتى پوره شود پورهء آن زبر و سفت خواهد ماند .
وقتى شاه بلوط به خوبى پخت آن را در صافى بريزيد و نرم كنيد تا به شكل پوره درآيد .
بعد پوره را روى آتش تندى بگذاريد و با قاشق دائما به هم بزنيد . بعد پورهء سبزى يا شير را با كمى كره و نمك به آن اضافه كنيد و به هم بزنيد .
براى اينكه شاه بلوط را پوست بكنيم بايد به ترتيب زير عمل كنيم :
با كارد كوچك آشپزخانه دور تا دور ، پوست شاه بلوط را بايد شكاف بدهيم و آن را در قابلمه اى كه آب سرد دارد بريزيم و روى آتش بگذاريم تا يك دقيقه بجوشد .
بعد بايد قابلمه را از روى آتش برداريم و دو تا دو تا يا سه تا ، شاه بلوطها را از آب در آوريم و پوست بكنيم تا گرم گرم پوست آنها كنده شود .
اگر يك دقيقه آنها را از آب داغ بيرون بياوريم پوست قهوه اى رنگ خشكى كه روى ميوهء شاه بلوط را فراگرفته است خشك مىشود و در نتيجه پوست كندن آن مشكل مى گردد .
براى رفع سوء هضم يك قاشق غذا خورى گرد نعناع خشك را در يك ليوان آبجوش مدت ده دقيقه دم كرده و روزى يك فنجان پس از مصرف غذا ميل كنيد .
نعناع سبز به هضم غذا كمك مىكند .
پوست گنه گنه در تسهيل عمل هضم غذا مؤثر است .
جوشانده گل گاو زبان همراه با سنبل طيب و ليمو عمانى براى دل دردهاى

222

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 222
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست