نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 222
دستور تهيهء پورهء شاه بلوط چنين است : شاه بلوط را پوست بكنيد و در آب با يك شاخه كرفس كه آن را معطر خواهد ساخت بپزيد . البته پختن شاه بلوط بايد آهسته با آتش ملايمى صورت بگيرد . اگر آتش تند باشد مغز شاه بلوط سفت مانده و وقتى پوره شود پورهء آن زبر و سفت خواهد ماند . وقتى شاه بلوط به خوبى پخت آن را در صافى بريزيد و نرم كنيد تا به شكل پوره درآيد . بعد پوره را روى آتش تندى بگذاريد و با قاشق دائما به هم بزنيد . بعد پورهء سبزى يا شير را با كمى كره و نمك به آن اضافه كنيد و به هم بزنيد . براى اينكه شاه بلوط را پوست بكنيم بايد به ترتيب زير عمل كنيم : با كارد كوچك آشپزخانه دور تا دور ، پوست شاه بلوط را بايد شكاف بدهيم و آن را در قابلمه اى كه آب سرد دارد بريزيم و روى آتش بگذاريم تا يك دقيقه بجوشد . بعد بايد قابلمه را از روى آتش برداريم و دو تا دو تا يا سه تا ، شاه بلوطها را از آب در آوريم و پوست بكنيم تا گرم گرم پوست آنها كنده شود . اگر يك دقيقه آنها را از آب داغ بيرون بياوريم پوست قهوه اى رنگ خشكى كه روى ميوهء شاه بلوط را فراگرفته است خشك مىشود و در نتيجه پوست كندن آن مشكل مى گردد . براى رفع سوء هضم يك قاشق غذا خورى گرد نعناع خشك را در يك ليوان آبجوش مدت ده دقيقه دم كرده و روزى يك فنجان پس از مصرف غذا ميل كنيد . نعناع سبز به هضم غذا كمك مىكند . پوست گنه گنه در تسهيل عمل هضم غذا مؤثر است . جوشانده گل گاو زبان همراه با سنبل طيب و ليمو عمانى براى دل دردهاى
222
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 222