responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 20


گروه هفتم - شامل مواد روغنى ، انواع كرهء نباتى و كره حيوانى مى باشد .
كره ، به علت چربى و طعم خوبى كه دارد زياد مصرف مىشود . مخصوصا اگر همراه با يك قطعه نان باشد ، چون حرارت زياد توليد مىكند پر انرژى است و از طرف ديگر داراى مقادير زيادى ويتامين نيز مىباشد . ولى نبايد زياد مصرف شود چون سبب چاقى زياد خواهد شد .
دستور غذاى روزانه در دوران حاملگى با شرحى كه راجع به گروههاى مختلفهء غذائى داديم صورت غذائى روزانهء زنان باردار را بشرح زير خلاصه مىكنيم :
1 شير ، نيم تا يك ليتر در روز .
2 - نان قهوه اى با گندم كامل و حبوبات ( دو عدد و يا بيشتر ) 3 - گوشت معمولى ، جوجه ، ماهى ، تخم مرغ ، و جگر سياه هفته اى يك بار ( يك وعده يا بيشتر ) 4 - سبزيجات با برگ سبز و يا سبزيجات زرد ( يك وعده يا بيشتر ) 5 - سيب زمينى ، سبزيجات ، ميوه‌جات ، به صورت مركبات و ميوه‌هاى فصل ، گوجه فرنگى ، كلم خام ( دو وعده و يا بيشتر ) 6 - كره به مقدار كم و روغن نباتى براى مصرف غذا .
پرهيز غذائى در دوران بار دارى - تا زمانيكه اشتهاى خوب به غذا داريد و دورهء بار دارى را بدون عارضه و ناراحتى طى مىكنيد معمولا پرهيزى نداشته و مىتوانيد هر غذائى را كه دوست داشته باشيد ميل كنيد ، منتهى دو نكته را بايد هميشه در مد نظر قرار دهيد :
1 - حتى المقدور از خوردن غذاهاى بسيار چرب و سنگين هضم ، از قبيل

20

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 20
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست