نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 19
زيرا در زرده تخم مرغ مقادير زيادى آهن ، ويتامين و مواد تشكيل دهنده نسوج بدن وجود دارد . سابق بر اين ، خوردن گوشت را براى زنان باردار مضر مىدانستند به همين دليل كم خونىها و ساير عوارض ديگر به علت فقدان مواد پروتئينى در بدن فراوان ديده ميشد . امروزه ، اغلب پزشكان معتقدند كه مقدار متعادل گوشت ، در غذاى روزانه نه تنها ضرورى ندارد بلكه مفيد نيز مىباشد . ماهى آزاد هم غذاى مطبوع و خوبى است به شرط اينكه زياد شور نباشد . جگر به صورت كباب و يا نيم پز ، هفته اى يك بار در برنامهء غذائى زنان باردار مفيد است زيرا علاوه بر ارزش غذائى ، به علت داشتن مواد معدنى و عناصرى مانند آهن و مس كه در تشكيل خون به كار مىروند مقدار معتنابهى ويتامينهاى مختلفه دارد كه مجموعا براى جلوگيرى و معالجه كم خونى مفيد مىباشد . گروه پنجم - شامل نان ، جوانه گندم و حبوبات مىباشد . نانى كه از آرد گندم و پوست آن تهيه مىشود به رنگ زرد و مايل به قهوهاى است و ارزش غذائى و ويتامين زياد دارد . بنا بعقيده اكثر پزشكان ، كمبود ويتامين " ب " و " اى " در نيمه اول بار دارى در انسان سبب سقط جنين و در نيمههاى دوم ، سبب ناسالم بودن نوزاد مىشوند . بنابر اين لازم است علاوه بر نان سفيد ، از نانهايى كه پوست غلات دارند مانند : نان جو ، نان سياه و يا اقسام بيسكوئيتها كه از سبوس تشكيل شده اند استفاده كرد . گروه ششم - شامل سيب زمينى و سبزيجات مانند كاهو ، گل كلم ، ذرت ، خيار ، قارچ ، پياز ، ترب ، چغندر ، بادنجان ، ريواس ، كدو و بالاخره ساير ميوهجات فصلى مىباشد . اين دسته از سبزيجات و ميوهجات به علت مواد قندى زياد و كالرى كه ايجاد مينمايند ارزش غذائى بيشترى دارند و از طرف ديگر داراى مقدار قابل ملاحظه اى املاح و ويتامينهاى مختلف نيز مىباشند .
19
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 19