نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 18
مادران باردار علاوه بر مقدارى كه براى بدن خود لازم دارند بايستى از مواد فوق الذكر بطور اضافه نيز استفاده كنند تا رفع احتياج جنين داخل شكمشان بشود . خوراك روزانه زنان باردار را از نظر اهميت و ارزش غذائى به هفت گروه تقسيم مىكنند : گروه اول - كه شامل شير و مواد تركيب شده از شير مىباشد . بايد دانست كه زياده روى در مصرف شير ، بر خلاف تصور ، گاهى سبب كمى كلسيم در بدن مىگردد . بهترين غذائى كه مىتواند جانشين شير گردد پنير و ماست است . پنير تمام مواد غذائى شير به استثناى مواد قندى را با غلظت زياد در خود دارد ، بنابراين بهتر است كه با مواد قندى مصرف شود . ماست هم بخصوص در فصل تابستان بسيار مطبوع است و خاصيت غذائى زيادى همانند شير دارد . گروه دوم - شامل سبزيجات سبز و زرد ، مانند اسفناج ، كاهو ، انواع لوبيا عدس ، نخود فرنگى ، فلفل سبز و قرمز ، انواع كلم ، مارچوبه ، هويج ، كدو و سيب زمينى مىباشد . از ميان سبزيجات فوق ، كلم و اسفناج بسبب داشتن مقدار كافى آهن و ويتامينها و سلولز بر ديگران ترجيح داده مىشوند . كليه اين سبزيجات كه غنى از ويتامينهاى گروه " آ " و مواد معدنى هستند بطور خام ، در سالاد و يا به صورت پخته مصرف مىشوند . گروه سوم - شامل سبزيجات مانند كلم خام ، گوجه فرنگى ، ميوهجات تازه و مركبات مى باشد ( مواد فوق بايستى دو مرتبه و يا بيشتر در روز مصرف شوند ) . بدن بطور معمول به ويتامين اين خوراكيها احتياج دارد . گروه چهارم - شامل گوشت ، جوجه ، ماهى و تخم مرغ مىباشد . يك يا دو عدد تخم مرغ براى زن باردار ، هر روز صبح غذاى خوبى است ،
18
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 18