responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 17


برنامه غذائى زن در دوران آبستنى در دوره بار دارى ، رژيم غذائى كامل و كافى ، سلامتى و زيبايى شما را حفظ كرده و رشد و نمو نوزادتان را تأمين مىنمايد ، در قديم عقيده داشتند كه خوراك زن حامله بايستى دو برابر غذاى زن عادى باشد . البته درست است كه زن حامله به مقدار بيشترى غذا احتياج دارد . منتهى خوراك روزانه او نبايد از حد معين تجاوز كند . زيرا افراط در غذا نه تنها مفيد نيست بلكه زيان آور نيز مىباشد .
اهميت و ارزش غذا بستگى به نوع آن دارد نه مقدار آن و مقدار غذاى مصرفى زن حامله تا حدى ارتباط با قد ، وزن و اشتهاى او دارد .
در ماه‌هاى اوليه بار دارى ، اشتها به غذا معمولا كم مىشود ولى ميل به خوردن بعضى از غذاها به علت ويار ، زيادتر مىگردد و در نتيجه عدم تعادلى در نوع و مقدار غذاى مصرفى بوجود ميايد و مسلما اگر رژيم مناسبى براى زن بار دار انتخاب نشود وضع تغذيه به هم خورده و عوارض گوناگونى ظاهر مىگردد .
اغلب پزشكان معتقدند كه نارس بودن نوزاد و نقصهاى مادرزادى تا حدى ارتباط مستقيم با بدى تغذيه و كمى ويتامين در دوران باردارى دارد .
در برنامهء غذائى روزانه علاوه بر غذاهاى قندى و چربى و نشاسته اى كه حرارت و انرژى توليد مىكنند ، مواد ديگرى از قبيل ويتامينها و مواد معدنى وجود دارند كه براى به كار انداختن قواى حياتى و فعاليت سلولهاى بدن بسيار مقيد بوده و نقصان آنها در بدن ايجاد ناراحتى و اختلالات گوناگون مىكنند .
كلسيم ، كه يكى از مهمترين مواد معدنى است همراه با مواد گوشتى ( پروتئين ) براى تشكيل اسكلت استخوانى جنين كمال اهميت را دارد . مواد معدنى و ويتامينها به مقدار فراوان در سبزيجات و ميوه‌جات وجود دارند ولى از آن جائى كه اين مواد تأمين احتياجات زن را در موقع بار دارى نمىكنند ، لذا

17

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 17
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست