responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 152


بيست گرم جو پوست كنده را در يك ليتر آب سرد بريزيد و ظرف محتوى آن را روى آتش بگذاريد تا به جوش آيد . همين كه به جوش آمد آن را دور بريزيد و دوباره يك ليتر آب به آن اضافه كنيد و ظرف جو پوست كنده را مجددا روى آتش بگذاريد تا به جوش آيد و پانزده دقيقه بجوشد . بعد آن را صاف كنيد و قبل از صرف صبحانه و ناهار و شام يك فنجان از آن را بنوشيد ، ولى توجه كنيد كه اين جوشانده مدتى طولانى نمانده باشد .
اشخاص كه دچار كم خونى هستند ، يك وعده غذاى خود را بايد از ذرت بو داده كه به شكل نقل سفيد شكفته مىشود و يا فرنى ذرت ترتيب دهند . غذاى ذرت براى اشخاص كم خون و لاغر و يا كسانى كه از بستر بيمارى برخاسته اند و دوران نقاهت را مىگذرانند مفيد و مؤثر است .
اگر مبتلا به كم خونى هستيد بعد از هر غذاى خود بعنوان دسر ، پنج يا شش فندق خام و بو نداده را بخوريد .
بيست تا سى گرم پوست سبز گردو و يا برگهاى درخت گردو را كه خشك شده است در يك ليتر آب جوش بريزيد و دوازده دقيقه بگذاريد بماند تا دم بكشد .
بعد آن را صاف كنيد و قبل از هر غذا يك فنجان از آن را بنوشيد . دمكرده برگ يا پوست سبز گردو براى رفع كم خونى مفيد است .
بيست تا سى گرم برگ و ساقه گزنه را خشك كرده ، در نيم ليتر آب سرد بريزيد و ظرف محتوى آن را روى آتش ملايمى بگذاريد كه تا پنج دقيقه بجوشد .
بعد ده دقيقه آن را دم كرده و صاف كنيد و هر روز سه يا چهار فنجان از آن را بنوشيد .
غذا شناسان قديم و جديد ، زرد آلو را خون ساز مىدانند . هر گز زرد آلو را بعد از غذاهاى سنگين نخوريد و بعد از خوردن زرد آلو آب سرد ننوشيد و در آب

152

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 152
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست