نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 334
وقتى شاه بلوط به خوبى پخت ، آن را در صافى بريزيد و نرم كنيد تا به شكل پوره در آيد . بعد پوره را روى آتش تندى بگذارى و با قاشق دائما به هم بزنيد . سپس پوره ء سبزى يا شير را با كمى كرده و نمك به آن اضافه كنيد و به هم بزنيد . مصرف اسفناج براى رفع نقاهت بعد از بيمارى مفيد است . چون انجير سهل الهضم است به اشخاصى كه دوره نقاهت را مى گذرانند مصرف آن توصيه مىشود . آب پرتقال برى كسانى كه دوره نقاهت را مى گذرانند بسيار مفيد است ، خرما چون مقوى و ترميم كننده بدن است براى دوره نقاهت غذاى مناسبى است . لرزانك زرد آلو براى اشخاصى كه از بستر بيمارى برخاسته اند و دوره نقاهت را مىگذرانند غذايى عالى و مطلوب است . نقرس نقرس ورم و آماس و درد شديدى است كه در پا و بند انگشتان و به خصوص در شصت پا بروز مىكند . اين مرض بيشتر در اشخاصى كه سنشان از شصت گذشته باشد پيدا مىشود و غالبا در نيمه شب ، شست پا بشدت درد مىگيرد و تا صبح به انسان رنج مىدهد ولى روز تسكين مى يابد و باز شب بعد درد عارض مىگردد و تا چند شب به همين ترتيب تكرار مىشود و پس از دو هفته ممكن است بهبودى يابد . از شش ماه يا يكسال دوباره عود مىكند . اين بيمارى غالبا در اثر پرخورى و حركت نكردن و اختلال عمل كبد و جمع شدن املاح در مفصل انگشت پا توليد مىشود . معالجه آن با خوردن
334
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 334