responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 333


بعد از آن اين خمير را با آبى كه مانده است مخلوط كنيد . شكر را در آن بريزيد و به هم بزنيد تا خوب حل شود ، بعد آن را از صافى نازكى بيرون كنيد و صاف كنيد .
دستور ديگرى كه براى تهيه شير بادام هست اينست كه دوازده بادام را كه با پوست آن شكسته اند دوازده دقيقه در نيم ليتر شير بجوشانند و بعد آن را در صافى نازكى صاف كنند .
مصرف مارچوبه براى كسانى كه دوره نقاهت را مى گذرانند توصيه مىشود .
مارچوبه فسفر زيادى دارد .
پوره شاه بلوط پوست كنده به اشخاصى كه دوره نقاهت را مى گذرانند توصيه مىشود ، شاه بلوط پوسته سختى دارد و بايد آن را اين گونه پوست كند :
با كارد كوچك آشپزخانه ، دور تا دور پوست شاه بلوط را بايد شكاف بدهيم و آن را در قابلمه اى كه آب سرد دارد بريزيم و روى آتش بگذاريم تا يك دقيقه بجوشد .
بعد بايد قابلمه را از روى آتش برداريم و دو تا دو تا ، يا سه تا سه تا شاه بلوطها را از آب در آوريم و پوست بكنيم تا گرم گرم پوست آنها كنده شود .
اگر يك دقيقه آنها را از آب داغ بيرون بياوريم پوست قهوه اى رنگ خشكى كه روى ميوهء شاه بلوط را فرا گرفته است خشك مىشود و در نتيجه پوست كندن آن مشكل مى گردد .
دستور تهيهء پورهء شاه بلوط چنين است :
شاه بلوط را پوست بكنيد و در آب با يك شاخه كرفس كه آن را معطر خواهد ساخت بپزيد ، البته پختن شاه بلوط بايد آهسته با آتش ملايمى صورت بگيرد . اگر آتش تند باشد مغز شاه بلوط سفت مانده و وقتى پوره شود پورهء آن زبر و سفت خواهد ماند .

333

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 333
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست