نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 333
بعد از آن اين خمير را با آبى كه مانده است مخلوط كنيد . شكر را در آن بريزيد و به هم بزنيد تا خوب حل شود ، بعد آن را از صافى نازكى بيرون كنيد و صاف كنيد . دستور ديگرى كه براى تهيه شير بادام هست اينست كه دوازده بادام را كه با پوست آن شكسته اند دوازده دقيقه در نيم ليتر شير بجوشانند و بعد آن را در صافى نازكى صاف كنند . مصرف مارچوبه براى كسانى كه دوره نقاهت را مى گذرانند توصيه مىشود . مارچوبه فسفر زيادى دارد . پوره شاه بلوط پوست كنده به اشخاصى كه دوره نقاهت را مى گذرانند توصيه مىشود ، شاه بلوط پوسته سختى دارد و بايد آن را اين گونه پوست كند : با كارد كوچك آشپزخانه ، دور تا دور پوست شاه بلوط را بايد شكاف بدهيم و آن را در قابلمه اى كه آب سرد دارد بريزيم و روى آتش بگذاريم تا يك دقيقه بجوشد . بعد بايد قابلمه را از روى آتش برداريم و دو تا دو تا ، يا سه تا سه تا شاه بلوطها را از آب در آوريم و پوست بكنيم تا گرم گرم پوست آنها كنده شود . اگر يك دقيقه آنها را از آب داغ بيرون بياوريم پوست قهوه اى رنگ خشكى كه روى ميوهء شاه بلوط را فرا گرفته است خشك مىشود و در نتيجه پوست كندن آن مشكل مى گردد . دستور تهيهء پورهء شاه بلوط چنين است : شاه بلوط را پوست بكنيد و در آب با يك شاخه كرفس كه آن را معطر خواهد ساخت بپزيد ، البته پختن شاه بلوط بايد آهسته با آتش ملايمى صورت بگيرد . اگر آتش تند باشد مغز شاه بلوط سفت مانده و وقتى پوره شود پورهء آن زبر و سفت خواهد ماند .
333
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 333