نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 335
غذاهاى نباتى و آب ميوه و آب سبزى و پرهيز از گوشت و چربى و ماليدن روغن مسكن در موضع درد و گرم نگاهداشتن پا صورت مى گيرد . بيمارى نقرس در اثر افراط در تغذيه مواد آلبومينى بوجود مىآيد و حاصل افراط اينست كه بسيارى از فضولات سموم در خون پيدا مىشود و باعث ايجاد بيمارى نقرس مى گردد . اين فضولات در لنف جمع شده و در شصت پا متمركز مىگردد و توليد نبض شديد و دائمى مىكند . نقرس در حالت شديد ، دردهاى غير قابل تحملى دارد و گاهى منجر به اختلالات مغزى مىشود . براى معالجه نقرس بايد تخم مرغ ، ماهى ، پنير ، گوشت را از غذاى حذف كرد . معالجه نقرس را بايد با رژيم انگور و حمام آفتاب و حمام گرم توأم كرد . براى حمام گرم ، شبها بايد پاهاى خود را در طشتى از آب گرم به مدت نيم ساعت يا يك ساعت نگهداريد . آب انگور را مىتوانيد با آب ليمو و يا پرتقال و يا ميوههاى ديگر نيز صرف كنيد و در اين صورت مىتوانيد به تناوب يك روز آب انگور بخوريد و روز ديگر آب ليمو و ميوههاى ديگر را بنوشيد . براى معالجه نقرس هر روز يك فنجان جوشانده شيرين آرتيشو را ميل كنيد . براى تهيه اين جوشانده چهار برگ آرتيشو را در يك ليتر آب آهسته آن قدر بجوشانيد تا به هفتاد و پنج سانتى ليتر تقليل يابد . يك شلغم را بپزيد و آن را ريز ريز كرده به شكل فرنى در آوريد و مثل ضمادى روى جاهائى كه درد مىكند بگذاريد ، خوردن يك ليتر آب هويج خام صبح ناشتا در درمان نقرس بسيار مفيد است .
335
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 335