نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 332
يك ليوان آبجوش است . احتياط : اگر عناب زياد خورده شود نفاخ است . مصلح آن شكر و مويز مى باشد . سير براى كودكان شير خوار ، خوب نيست و مصرف آن دربارهء اين اشخاص منع شده است . زيرا در مورد بچهها ، شير را فاسد كرده و آنها را مبتلا به نفخ شكم و دل درد مىكند . پورههايى كه از سيب زمينى درست مىشود بايد كاملا با آب دهان آميخته كرد و آهسته آهسته آن را فرو داد والا اگر كاملا با بزاق دهان آميخته نشود در شكم تخمير شده و توليد دل درد نفخ شكم خواهد كرد . بهداشت دوره نقاهت در دورهء بهبودى پس از ناخوشى بايد مزاج را از هر حيث تقويت كرد . بهترين رژيم براى باز گشت تندرستى كامل در دوران نقاهت در اثر هر بيمارى و مرضى باشد رژيم انگور است . بايد در هر وعده غذا يك يا دو كيلو انگور ، صد يا صد و پنجاه گرم نان برشته يا يك بشقاب كتهء برنج يا يك بشقاب سيب زمينى يا پنج تا شش موز مصرف گردد . شير بادام براى اشخاصى كه از بستر بيمارى برخاسته و دوره نقاهت را مى گذرانند مفيد است . طرز تهيه شير بادام اين گونه است : پنجاه گرم بادام شيرين و پنجاه گرم شكر ( البته اگر عسل را انتخاب كنيد بهتر است ) و يك ليتر آب را حاضر كنيد . بادامها را بعد از اينكه در آب نيم گرم ريختيد و خيسيد پوست بكنيد و آن را در هاونى كه كمى آب سرد در آن ريختهايد بكوبيد تا خميرى بدست آيد .
332
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 332