responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 332


يك ليوان آبجوش است .
احتياط :
اگر عناب زياد خورده شود نفاخ است . مصلح آن شكر و مويز مى باشد .
سير براى كودكان شير خوار ، خوب نيست و مصرف آن دربارهء اين اشخاص منع شده است . زيرا در مورد بچه‌ها ، شير را فاسد كرده و آنها را مبتلا به نفخ شكم و دل درد مىكند .
پوره‌هايى كه از سيب زمينى درست مىشود بايد كاملا با آب دهان آميخته كرد و آهسته آهسته آن را فرو داد والا اگر كاملا با بزاق دهان آميخته نشود در شكم تخمير شده و توليد دل درد نفخ شكم خواهد كرد .
بهداشت دوره نقاهت در دورهء بهبودى پس از ناخوشى بايد مزاج را از هر حيث تقويت كرد .
بهترين رژيم براى باز گشت تندرستى كامل در دوران نقاهت در اثر هر بيمارى و مرضى باشد رژيم انگور است .
بايد در هر وعده غذا يك يا دو كيلو انگور ، صد يا صد و پنجاه گرم نان برشته يا يك بشقاب كتهء برنج يا يك بشقاب سيب زمينى يا پنج تا شش موز مصرف گردد .
شير بادام براى اشخاصى كه از بستر بيمارى برخاسته و دوره نقاهت را مى گذرانند مفيد است . طرز تهيه شير بادام اين گونه است :
پنجاه گرم بادام شيرين و پنجاه گرم شكر ( البته اگر عسل را انتخاب كنيد بهتر است ) و يك ليتر آب را حاضر كنيد .
بادامها را بعد از اينكه در آب نيم گرم ريختيد و خيسيد پوست بكنيد و آن را در هاونى كه كمى آب سرد در آن ريخته‌ايد بكوبيد تا خميرى بدست آيد .

332

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 332
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست