responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 331


نيم استكان جوشانده هل كوبيده در گلاب را با قند بياشاميد .
پيش از غذا يك فنجان از دمكرده گل بابونه را با نبات بنوشيد .
اسانس ترخون به مقدار 3 تا 5 قطره روى يك حبه قند براى دفع نفخ شكم مصرف مىشود .
دمكرده تخم گشنيز نفخ معده را بر طرف مىكند . مقدار مصرف آن يك قاشق چايخورى تخم گشنيز در يك فنجان آب جوش است كه بايد بعد از غذا مصرف شود ، دمكرده يا خام پوست ليمو نفخ را از بين مى برد .
براى رفع نفخ بايد 4 إلى 8 گرم زنجبيل را در نيم ليتر آب مدت ده دقيقه دم كرده بنوشيد .
زيرهء سياه براى رفع نفخ مفيد است .
سبزاب را براى رفع نفخ صرف كنيد .
سوسنبر بادشكن است . مقدار مصرف آن 10 تا 15 گرم در يك ليوان آب جوش مى باشد .
فرنجمشگ ضد نفخ شكم است .
مرزنگوش بادشكن است . مقدار مصرف آن يك قاشق مرباخورى از گياه خشك مرزنگوش در يك ليوان آبجوش است .
بلسان بادشكن است .
برگ بو ، ضد نفخ است . مقدار مصرف آن چهار گرم برگ بوى خشك

331

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 331
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست