نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 331
نيم استكان جوشانده هل كوبيده در گلاب را با قند بياشاميد . پيش از غذا يك فنجان از دمكرده گل بابونه را با نبات بنوشيد . اسانس ترخون به مقدار 3 تا 5 قطره روى يك حبه قند براى دفع نفخ شكم مصرف مىشود . دمكرده تخم گشنيز نفخ معده را بر طرف مىكند . مقدار مصرف آن يك قاشق چايخورى تخم گشنيز در يك فنجان آب جوش است كه بايد بعد از غذا مصرف شود ، دمكرده يا خام پوست ليمو نفخ را از بين مى برد . براى رفع نفخ بايد 4 إلى 8 گرم زنجبيل را در نيم ليتر آب مدت ده دقيقه دم كرده بنوشيد . زيرهء سياه براى رفع نفخ مفيد است . سبزاب را براى رفع نفخ صرف كنيد . سوسنبر بادشكن است . مقدار مصرف آن 10 تا 15 گرم در يك ليوان آب جوش مى باشد . فرنجمشگ ضد نفخ شكم است . مرزنگوش بادشكن است . مقدار مصرف آن يك قاشق مرباخورى از گياه خشك مرزنگوش در يك ليوان آبجوش است . بلسان بادشكن است . برگ بو ، ضد نفخ است . مقدار مصرف آن چهار گرم برگ بوى خشك
331
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 331