نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 329
پوست نكنده كته تهيه كنيد و با ماست خوب و سوپ پوست چلتوك و آب چلتوك ميل كنيد و نيز آب شنبليله را گرفته ، با آن موهاى خود . را نمناك سازيد هر روز با شدت موها را به دست گرفته كمى بكشيد تا از شر موخوره خلاص شويد . براى پرپشت كردن و زياد نمودن موى خود بايد تا مىتوانيد از سبزيها استفاده نماييد . نعناع - تره تيزك - بولاغ اوتى - برگ كلم - تربچه و از همه بهتر شنبليله را پخته و به غذاى روزانهء خود اضافه كنيد تا داراى موهاى زياد و پر پشت شويد . سبزيها داراى آهن و هورمونهاى مخصوصى هستند و اين هورمونهاى نباتى مخصوصا در شنبليله زياد است ، خيار - پياز - كلم و ترب داراى گوگرد هستند و غذاى مو مى باشند . چلتوك و سبوس ، علاوه بر داشتن ويتامين داراى سيليس نيز مى باشند و اين سيليس براى استحكام مو لازم است . براى پرپشت كردن ريش و سبيل ، بهترين دستور استفادهء از هورمون دنبلان است و بايد آن را به صورت ورقههاى نازك در آورد و در روى صورت گذاشت و يا كوبيده و به قستمهاى مورد نظر ماليد و بعد از يك ساعت صورت را شست . اين دستور از كوسه شدن نيز جلوگيرى مى نمايد . نفخ شكم هر چند معروف شده است . پياز دير هضم مىشود ولى بر روى مخاط و غدههاى شكم ، عمل مناسب و مفيدى را انجام مىدهد كه به هضم دستگاه هاضمه كمك مىكند . معمولا كمى شكر كه موقع پختن روى پياز مىريزند ، هضم آن را آسانتر مىسازد ، بدون اينكه طعم و مزهء آن را تغيير دهد . كسانى كه غذا را به سختى هضم مىكنند و يا نفخ و درد شكم دارند . اگر چند
329
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 329