نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 330
روز از رژيم زير پيروى كنند به زودى شفا خواهند يافت : 1 - صبحانه : سوپ پياز با چند تكه نان . 2 - ناهار : املت پياز ، پورهء پياز ، نان كره ماليده با پياز خام رنده شده . 3 - شام : طاس كباب پياز با روغن زيتون و شيرهء گوشت با آب نمكدار كه موقع كشيدن روى آن سر شير تازه بريزيد . 4 - موقع خواب چند برش نان كه روى آن كره ماليده شده با پياز زنده شده . در بعض دهات معمول است كه اگر كسى شبى در خوردن افراط كرده باشد فرداى آن شب سوپ پياز مىخورد . اين نكته را هم بايد در نظر داشت كه براى تهيهء سوپ پياز بعنوان دوا نبايد پيازها را سوزانيد ، بلكه بايد رنگ آن بر گردد و بايد با سوپى آن را خورد كه صاف نكرده باشند . براى تهيهء پورهء پياز ، بايد پيازها را در آب پخت . پس از اينكه پخته شد ، له كرده و كمى نمك به آن زده و كره به آن اضافه نمايند . كسانى كه از خوردن پياز خام خوششان نمى آيد و به آن عادت نكرده اند مىتوانند پياز را به قطعات گردى بريده و چند ساعت آن را در روغن زيتون بخيسانند ، براى بر طرف كردن نفخ شكم دمكرده 20 إلى 30 گرم گل آويشن در يك ليتر آب مفيد است . زيره كرمان در بر طرف كردن نفخ شكم استاد است ! اگر چند دانه زيره كرمان را در هاون بكوبيد و آن را با مقدار خيلى كم آب جوشيده مخلوط كنيد و به اندازه يك قاشق چايخورى ميل كنيد ، نفخ شكم فورا بر طرف مىشود ، خوردن كمى ميخك با غذا موجب هضم شدن غذا مىگردد . براى بر طرف نفخ ، مطبوخ آن خورده مىشود . افراط در خوردن مطبوخ گل ميخك مضر است .
330
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 330