responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : الغدير ( فارسي ) نویسنده : الشيخ الأميني    جلد : 1  صفحه : 138


ذهبى در جلد 1 تذكرهء خود در ص 295 از ابى داود حكايت نموده كه گفت : احدى نبود مگر آنكه بخطا افتاد ، جز - ابن عليه و بشر - و ابن معين گفته : نامبرده مردى است موثق و موصوف بورع و تقوى ، و از شعبه نقل شد : كه او بر محدثين سرورى دارد . حديث او در داستان ( تهنيت ) « بعنوان پسر خواهر حميد طويل » خواهد آمد .
41 - حافظ محمّد بن ابراهيم ابو عمرو ابن ابى عدى سلمى بصرى ، در سال 194 در بصره وفات يافته ، بطوريكه در جلد 1 « تذكرة الحفاظ » ص 296 و در « خلاصهء خزرجى » ص 276 مذكور است نسائى و ابو حاتم و ذهبى او را توثيق نموده‌اند ، حديث بطريق او با اسناد صحيح و رجال موثق در ص 65 گذشت .
42 - حافظ محمّد بن خازم ابو معاويهء تميمى ضرير متوفاى 195 ، بشرح مندرج در « خلاصه » و حاشيهء آن ص 285 ، عجلى و نسائى و ابن خراش او را توثيق نموده‌اند و خطيب شرح حال او را در جلد 5 تاريخ خود ص 242 - 249 درج نموده ، حديث از او با اسناد صحيح در ص 82 گذشت .
43 - حافظ محمّد بن فضيل ابو عبد الرحمن كوفي ( متوفاى 195 ) ، ابن معين او را توثيق نموده و ابو زرعه او را متصف بصدق دانسته و نسائى گفته ؛ باكى بر او نيست ( يعنى بر او و روايتش اشكال و ايرادى نيست ) و ابن حجر در « تقريب » گفته كه : نامبرده راستگو و ( بموازين حديث ) شناسا و دانا است ، و ذهبى در جلد 1 « تذكره » از او بوثوق و اعتماد - ياد كرده ، حديث ركبان از او بطريق صحيح و با رجال موثق خواهد آمد .
44 - حافظ . وكيع بن جراح رواسى . ابو سفيان كوفي متوفاى 196 ر 197 ، ابن معين و عجلى و ابن سعد او را ثقه دانسته‌اند و احمد گفته : همانند او در دانش و نيروى حفظ و اتقان توام با خشوع و ورع نديدم ، شرح حال او را خطيب در جلد 13 تاريخش ص 466 و ذهبى در جلد 1 تذكره اش ص 280 و خزرجى در « الخلاصه » صفحهء 356 ثبت نموده‌اند ، امام احمد بن حنبل در مناقبش ( بنا بر آنچه نقل

138

نام کتاب : الغدير ( فارسي ) نویسنده : الشيخ الأميني    جلد : 1  صفحه : 138
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست