responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : مناسك حج ( فارسي ) نویسنده : السيد الخميني    جلد : 1  صفحه : 36


10 - س - زنى در عرفات در روز نهم ديوانه شد ، او را به بيمارستان بردند و تا آخرين وقتى كه مىتوانستند همراهان او در مكه بمانند باقى ماندند ، خوب نشد ، آيا شوهرش كه با او است مىتواند براى او نايب بگيرد ، و يا خودش باقى اعمال را انجام دهد يا نه ؟
ج - مجنون تكليف ندارد ، و نمىتوانند براى او نايب بگيرند ، و اگر عاقل شد حكم اشخاص محرم ديگر را دارد .
11 - س - هر گاه كسى مريض شود ، به طورى كه بعد از احرام عمره قادر به انجام اعمال نباشد ، آيا كسى كه براى عمره تمتع مستحبى محرم شده و عمره را انجام داده است مىتواند در حج نايب او شود يا خير ؟
ج - كسى كه براى عمره تمتع محرم شده ولو مستحبى نمىتواند در اصل عمره يا حج براى ديگرى نايب شود و بايد عملش را اتمام كند ، ولى اگر مريض فقط قادر به انجام طواف و سعى نباشد و بتواند وقوفين را درك كند و بقيه اعمال را نايب بگيرد ، جايز است ديگران را در طواف و سعى و اعمال ديگر نايب قرار دهد ، هر چند خودشان هم حج يا عمره بجا مىآورند .
12 - س - بنده چون مسئول گروه حج بودم به استناد وظيفه ام كه مراقبت از بيماران و عاجزهاى گروه بود وقوف اضطرارى انجام دادم ، لطفا وظيفه شرعى اينجانب را بيان فرمائيد .
ج - اگر همراه عجزه بوده ايد كه لازم بوده با آنان باشيد و آنان از وقوف اختيارى معذور بوده اند براى شما هم اشكالى نداشته ، بلى اگر نايب كسى شده‌ايد نيابت شما درست نبوده است .
13 - س - اگر كسى دفعه اول به صورت خدمه ، حج بجا آورده و در دفعه دوم دوباره به مأموريت خدمه عازم مكه معظمه است ، آيا مىتواند به عنوان پدر يا مادر كه فوت شده‌اند نيابت نمايد ، و در چنين صورتى آيا حج از عهده پدر و مادرش برداشته مىشود ؟
ج - مانع ندارد و حج از منوب عنه كافى است ، مگر آن كه سال اول ، مستطيع نبوده و امسال مستطيع باشد .
14 - س - اينجانب حدود شانزده سال قبل نيابتا به مكه معظمه مشرف شده و در

36

نام کتاب : مناسك حج ( فارسي ) نویسنده : السيد الخميني    جلد : 1  صفحه : 36
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست