responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : مناسك حج ( فارسي ) نویسنده : السيد الخميني    جلد : 1  صفحه : 259


بخواهد عمره تمتع بجا آورد صحيح نيست اگر چه بعض اعمال عمره قبل از شوال واقع شود و بقيه در شوال يا ساير ماه‌هاى حج .
مسأله 14 - كسى كه به احرام عمره تمتع وارد مكه شد در صورتى كه حج او فوت شده قصد عمره مفرده كند ، و به همان احرامى كه بسته ، عمره مفرده بجا آورد و از احرام خارج شود ، و اگر حج بر او مستقر بوده يا سال ديگر شرايط استطاعت را دارا باشد بايد به حج برود .
مسأله 15 - شرايطى كه براى هدى است كه در حج تمتع بايد ذبح كند هيچ يك در حيوانى كه براى كفاره تقصير بايد قربانى كند معتبر نيست پس مىتواند گوسفند خصى و معيوب را براى كفاره قربانى كند .
مسأله 16 - غير از هدى تمتع از هدى هائى كه براى كفاره يا چيز ديگر بر انسان واجب مىشود نمىتواند شخص كفاره دهنده از گوشت آنها بخورد ، و اما از قربانى استحبابى ، جايز است بخورد .
مسأله 17 - مصرف كفارات ، فقراء و مساكين هستند .
مسأله 18 - اگر در حرم چيزى پيدا كرد برداشتن آن كراهت شديد دارد ، بلكه احتياط در بر نداشتن است .
مسأله 19 - اگر ( لقطه ) حرم را برداشت و از يك درهم كمتر باشد مىتواند قصد تملك آن را بكند و آن را مصرف كند ، و ضامن صاحبش نيست ، و چنانچه تملك نكرد و تفريط نكرد ضامن نيست ، ولى اگر بدون تملك نگاه داشت و در نگاهدارى كوتاهى و تفريط كرد ضامن است ، و اگر قصد تملك كرد و صاحبش قبل از تلف شدن پيدا شد بايد آن را به صاحبش رد كند به احتياط واجب .
مسأله 20 - اگر لقطه را كه در حرم برداشت يك درهم يا بيشتر ارزش داشت بايد يك سال تعريف كند و از صاحبش جستجو كند ، پس اگر نيافت او را بعد از يك سال ، مخير است بين دو امر : يكى آن كه آن را براى صاحبش حفظ كند ، در اين صورت اگر در نگاهدارى كوتاهى نكرد ضامن نيست در صورت تلف . دوم آن كه براى صاحبش صدقه بدهد ، لكن اگر صاحبش پيدا شد و راضى به صدقه نشد بايد عوضش

259

نام کتاب : مناسك حج ( فارسي ) نویسنده : السيد الخميني    جلد : 1  صفحه : 259
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست