responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 916


زنجانى : مسأله كسى كه در وسعت وقت مىخواهد قضاى روزه ماه رمضان را بگيرد هر گاه جنب باشد به جهت احتلام يا به سبب ديگر و تا اذان صبح جنب بماند ، اگر چه از روى عمد نباشد ، روزه‌اش باطل است و بايد در روز ديگرى به جا آورد .
< صفحة فارغة > [ مسأله 1635 كسى كه مىخواهد قضاى روزهء رمضان را بگيرد ] < / صفحة فارغة > مسأله 1635 كسى كه مىخواهد قضاى روزهء رمضان را بگيرد اگر بعد از اذان صبح بيدار شود و ببيند محتلم شده و بداند پيش از اذان محتلم شده است ( 1 ) ، چنانچه وقت قضاى روزه تنگ است مثلًا پنج روز روزهء قضاى رمضان دارد و پنج روز هم به رمضان مانده است ( 2 ) بعد از رمضان عوض آن را به جا آورد و اگر وقت قضاى روزه تنگ نيست ( 3 ) بايد روز ديگر روزه بگيرد ( 4 ) و در هر صورت اين روز را لازم نيست روزه بگيرد . اين مسأله در رسالهء آيت الله بهجت نيست ( 1 ) خوئى : روزهء او باطل است ولى چنانچه وقت قضاى روزه تا آمدن ماه رمضان ديگر تنگ است ، مثلًا پنج روز روزهء قضاى رمضان دارد و پنج روز هم به رمضان مانده است بهتر آن است كه آن روز را روزه بگيرد و بعد از رمضان هم عوض آن را به جا آورد .
تبريزى : مىتواند آن روز را روزه بگيرد ولى اگر در شب بفهمد جنب شده و تا اذان صبح غسل نكند آن روز را نمىتواند روزهء قضا بگيرد .
سيستانى : مىتواند آن روز را به قصد قضاى ماه رمضان روزه بگيرد .
مكارم : اگر وقت قضاى روزه تنگ نيست بنا بر احتياط واجب روز ديگرى را روزه بگيرد ، و اگر وقت قضاى روزه تنگ است مثلًا پنج روز قضا به ذمّه دارد و پنج روز هم بيشتر به ماه رمضان باقى نمانده ، همان روز را روزه بگيرد و روزه‌اش صحيح است . ( 2 ) گلپايگانى ، اراكى ، فاضل ، صافى : بنا بر احتياط واجب بايد آن روز را روزه بگيرد و . . ( 3 ) گلپايگانى ، صافى : روزه‌اش باطل است . [ پايان مسأله ] ( 4 ) اراكى ، فاضل : بقيه مسأله ذكر نشده .
زنجانى : مسأله اگر وقت قضاى روزه ماه رمضان تنگ شده و تا اذان صبح جنب بماند ، بنا بر احتياط واجب روزه آن روز را گرفته ، عوض آن را هم به جا آورد .
مسائل اختصاصى سيستانى : مسأله 1608 اگر زن در شب ماه رمضان پيش از اذان صبح از حيض يا نفاس پاك شود و عمداً غسل نكند و اگر وظيفه‌اش تيمم است تيمم ننمايد ، روزهء آن روز را بايد تمام كند و قضاى آن را نيز بگيرد ؛ و در روزهء قضاى ماه رمضان اگر عمداً غسل و تيمم را ترك كند ، بنا بر احتياط واجب نمىتواند آن روز را روزه بگيرد .
فاضل : مسأله 1689 اگر در روزه ماه مبارك رمضان محتلم شود ، مىتواند قبل از غسل استبراء كند ولى اگر غسل كرد ، بعد از غسل در صورتى كه بداند منى از او خارج مىشود ، نبايد استبراء كند .
< صفحة فارغة > [ مسأله 1636 اگر در روزهء واجبى غير روزهء رمضان ] < / صفحة فارغة > مسأله 1636 اگر در روزهء واجبى غير روزهء رمضان ( 1 ) و قضاى آن تا اذان صبح جنب بماند ( 2 ) ،

916

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 916
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست