responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 83


بهجت : مسأله عرق جنب از حرام نجس نيست ولى بنا بر أظهر و أحوط ، با بدن يا لباسى كه به آن آلوده شده تا خشك نشده است نماز نخوانند .
تبريزى : مسأله عرق جنب از حرام پاك است و بنا بر احتياط نماز با آن جائز نيست و بعيد نيست احتياط در اين مسأله و مسأله [ 119 ] واجب نباشد و نزديكى با زن در حال حيض حكم جنابت از حرام را دارد .
سيستانى : مسأله عرق جنب از حرام پاك است و نماز با آن صحيح است .
زنجانى : مسأله عرق جنب از حرام پاك است ، ولى بنا بر احتياط مستحب از آن اجتناب كنند ، چه عرق در حال نزديكى بيرون آيد يا بعد از آن ، از مرد باشد يا از زن ، از زنا باشد ، يا از لواط ، يا از نزديكى كردن با حيوانات ، يا استمناء .
مكارم : مسأله كسى كه از طريق حرام جنب شود ، خواه به واسطهء زنا باشد يا لواط و يا استمناء ، عرق او نجس نيست ، ولى ما دام كه بدن يا لباس او عرق دارد ، با آن نماز نخواند بنا بر احتياط واجب . احتياط مستحبّ آن است كه از عرق جنب از حرام پرهيز شود و براى رعايت اين احتياط ، بهتر است با آب ملايم غسل كند كه به هنگام غسل بدن او عرق نكند ، اين در صورتى است كه با آب قليل غسل نمايد و اگر با آب كر و مانند آن باشد اشكال ندارد ، امّا بعد از پايان غسل يك بار همهء بدن را آب بكشد ( بنا بر احتياط مستحبّ ) .
< صفحة فارغة > [ مسأله 117 اگر انسان در موقعى كه نزديكى با زن حرام است ] < / صفحة فارغة > مسأله 117 اگر انسان در موقعى كه نزديكى با زن ، حرام است مثلًا در روزهء ماه رمضان ( 1 ) با زن خود نزديكى كند بنا بر احتياط واجب ( 2 ) بايد از عرق خود در نماز اجتناب نمايد ( 3 ) . اين مسأله در رسالهء آيت الله سيستانى نيست ( 1 ) بهجت : يا در حال حيض . . ( 2 ) [ عبارت " بنا بر احتياط واجب " در رساله آيت الله اراكى نيست ] ( 3 ) بهجت : در صورتى كه عرق او خشك نشده ؛ و اگر وظيفه‌اش تيمّم باشد ولى تيمّم نكرده بنا بر احتياط واجب بايد از عرق خود ، در حال نماز اجتناب نمايد . و اگر تيمم كرده ، بنا بر اظهر اجتناب از عرقى كه بعد از تيمم فوق حاصل شده حتّى اگر خشك نشده باشد ، لازم نيست .
خوئى : عرق او حكم عرق جنب از حرام را ندارد .
گلپايگانى ، صافى ، نورى : بنا بر احتياط واجب نبايد با بدن و لباسى كه آلوده به آن عرق است ، نماز بخواند .
تبريزى : عرق او پاك است و احتياط مستحبّ آن است كه با آن نماز نخواند .
زنجانى : بنا بر احتياط مستحب از عرق خود اجتناب نمايد .
مكارم : مسأله نزديكى كردن با همسر در حال عادت ماهيانه يا در حال روزهء ماه مبارك رمضان حرام است و اگر عرق كند ، احتياط واجب آن است كه با آن معاملهء عرق جنب از حرام كند . منظور از عرق جنب از حرام عرقى است كه در آن حال يا بعد از آن ، پيش از آن كه غسل كند از بدن او بيرون مىآيد .
< صفحة فارغة > [ مسأله 118 عرق جنب از حرام ] < / صفحة فارغة > مسأله 118 اگر جنب از حرام ، به واسطهء تنگى وقت ، عوض غسل ، تيمم نمايد

83

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 83
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست