responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 780


مىتواند نيت فرادى كند يا صبر كند تا امام براى ركعت بعد برخيزد ( 1 ) و آن را ركعت اول نماز خود حساب كند . ولى اگر برخاستن امام به قدرى طول بكشد كه نگويند اين شخص نماز جماعت مىخواند ، بايد نيت فرادى نمايد . ( 1 ) گلپايگانى ، صافى : بنا بر احتياط واجب بايد بايستد تا امام براى ركعت بعد برخيزد . .
خوئى ، تبريزى : بنا بر احتياط واجب بايد قصد فرادى بنمايد .
سيستانى : مخيّر است نماز را فرادى تمام كند يا اين كه همراه امام به قصد قربت مطلقه به سجده رود و بعد در حال ايستادن تكبير را به قصد اعمّ از تكبيرة الإحرام و ذكر مطلق تجديد كرده ، نماز را به جماعت بخواند يا براى رسيدن به ركعت بعد نماز را قطع كند .
بهجت : مىتواند نيّت فرادى كند يا مىتواند صبر كند تا در ركعت بعد ، به امام ملحق شود ؛ و در صورت ملحق شدن ، تكبير ديگر لازم نيست .
مكارم : نيّت فرادى مىكند و نمازش صحيح است و اعاده ندارد .
زنجانى : بنا بر احتياط بايد نماز را به صورت فرادى تمام كند . [ پايان مسأله ] < صفحة فارغة > [ مسأله 1430 اگر اول نماز يا بين حمد و سوره اقتدا كند ] < / صفحة فارغة > مسأله 1430 اگر اول نماز يا بين حمد و سوره اقتدا كند ( 1 ) و ( 2 ) پيش از آن كه به ركوع رود ، امام سر از ركوع بردارد نماز او به طور جماعت صحيح است ( 3 ) و بايد ركوع كند و خود را به امام برساند . اين مسأله ، در رسالهء آيت الله بهجت نيست ( 1 ) مكارم : و خود را به ركوع امام نرساند ، جماعت او صحيح نيست ، مگر اين كه عذرى داشته باشد . ( 2 ) خوئى ، زنجانى ، سيستانى : و اتفاقاً . . ( 3 ) گلپايگانى ، صافى : چنانچه عمداً ركوع خود را تأخير نينداخته نماز او صحيح است و الَّا احتياط لازم آن است كه نماز را تمام كند و دوباره بخواند .
خوئى ، سيستانى ، تبريزى ، زنجانى : نماز او صحيح است . ( زنجانى : و جماعت هم حساب مىشود ) .
مسائل اختصاصى بهجت : مسأله 1149 چنانچه مأموم بترسد كه اگر ملحق به صف شود و اقتدا كند ، امام سر از ركوع بردارد ، مىتواند در همان مكانى كه ايستاده ، اقتدا كند و تكبير بگويد و به ركوع برود به شرط آن كه مانعى از اقتدا در آن مكان نباشد مثل وجود حائل يا بلند بودن جاى امام ؛ بنا بر اين دور بودن فاصله بين مأموم و امام يا صف جماعت بنا بر اظهر ، مانع از اقتدا نيست . پس مأموم ، بعد از رسيدن به ركوع امام در حال ركوع و يا بعد از ركوع و بنا بر احتياط بعد از سجود و لو به چند دفعه حركت خود را به امام يا صف ، ملحق مىكند ؛ و بنا بر احتياط واجب در حال ذكر حركت نكند و اگر توانست راه رفتن را به بعد از سجده تأخير بيندازد ، اين كار را مىكند . ولى در هر صورت ، طى كردن اين فاصله نبايد فعل كثير حساب شود .
بهجت : مسأله 1150 اگر كسى بعد از سر برداشتن امام از ركوع رسيد ، مىتواند به امام اقتدا كند و تكبيرة الإحرام بگويد ، امّا ركوع به جا نياورد ولى در يك سجده يا دو سجده ، امام را متابعت كند و در ركعت بعد ، كه امام برمىخيزد ، ركعت اوّل مأموم حساب مىشود و بنا بر اظهر ، تجديد تكبيرة الإحرام لازم نيست .

780

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 780
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست