responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 760


همچنين نماز را فراموش كرده و قادر به يادگيرى آن نيست ، ولى مىتواند اجزاى نماز را با خواندن از كتاب و يا شنيدن از نوار ، تشخيص دهد . در حال حاضر وى در رابطه با نماز دو مشكل دارد ، يكى اين كه قدرت تطهير محل بول و وضو گرفتن را ندارد ، دوم اين كه در قرائت نماز مشكل دارد . تكليف او چيست ؟ همچنين نسبت به نمازهائى كه تقريباً به مدت شش ماه از او فوت شده است ، چه حكمى دارد ؟
ج : اگر بتواند هر چند با كمك ديگران ، وضو بگيرد ، يا تيمم نمايد ، واجب است كه نماز را به هر نحوى كه مىتواند بخواند ، اگر چه با شنيدن از نوار يا خواندن از روى نوشته و مانند آن باشد . و در مورد طهارت بدن ، اگر قدرت بر تطهير آن هر چند به كمك ديگران ندارد ، با همان بدن نجس نماز بخواند ، و نمازش صحيح است . قضاى نمازهاى گذشته‌اى هم كه از وى فوت شده ، واجب است ، مگر نمازهايى كه بر اثر بىهوشى كه در تمام وقت نماز ادامه داشته ، از او فوت شده باشد .
< صفحة فارغة > [ س 533 در دوران جوانى نمازهاى ظهر و عصر من بيشتر از نمازهاى مغرب و عشاء و صبح قضا شده‌اند ] < / صفحة فارغة > س 533 : در دوران جوانى نمازهاى ظهر و عصر من بيشتر از نمازهاى مغرب و عشاء و صبح قضا شده اندكه پشت سر هم بودن و تعداد و ترتيب آنها را نمىدانم . آيا در اين مورد بايد نماز دوره‌اى خوانده شود ؟ و نماز دوره‌اى چيست ؟ اميدواريم توضيح فرمائيد .
ج : در نماز قضا مراعات ترتيب واجب نيست و خواندن مقدارى كه يقين به قضا شدن آن داريد كافى است و دوره كردن به معناى تكرار نماز براى احراز ترتيب بر شما واجب نيست .
< صفحة فارغة > [ س 534 گاهى پس از ازدواج مايعى از من خارج مىشد ] < / صفحة فارغة > س 534 : گاهى پس از ازدواج مايعى از من خارج مىشد كه اعتقاد به نجس بودن آن داشتم . لذا به نيت غسل جنابت غسل كرده و نمازم را بدون وضو مىخواندم . در رساله هاى عمليه اين مايع ، مذى ناميده شده است . اكنون نمىدانم نمازهايى را كه بدون وضو و بىآن كه جنب باشم با غسل جنابت خوانده‌ام ، چه حكمى دارد ؟
ج : قضاى همهء نمازهايى كه بعد از خروج آن مايع ، بدون وضو و با غسل جنابت خوانده‌ايد ، واجب است .
< صفحة فارغة > [ س 535 كافرى پس از مدتى اسلام آورده است ] < / صفحة فارغة > س 535 : كافرى پس از مدتى اسلام آورده است ، آيا قضاى نماز و روزه هايى كه انجام نداده ، واجب است ؟
ج : واجب نيست .
< صفحة فارغة > [ س 536 بعضى از افراد بر اثر تبليغات گمراه كنندهء ] < / صفحة فارغة > س 536 : بعضى از افراد بر اثر تبليغات گمراه كنندهء كمونيستها چندين سال نماز و واجبات خود را ترك كرده‌اند ، ولى بعد از پيام تاريخى امام راحل به سران شوروى سابق پى به اشتباه خود بردند و به سوى خداوند توبه نموده‌اند ، آنها در حال حاضر قادر به قضاى همهء آن نمازها و روزه ها نيستند ، وظيفهء آنها چيست ؟
ج : بر آنان واجب است كه نمازها و روزه هاى فوت شده را به هر مقدار كه قدرت دارند ، قضا و هر مقدارى كه قادر نيستند وصيت نمايند .
< صفحة فارغة > [ س 537 شخصى فوت كرده و قضاى روزهء ماه مبارك رمضان و نماز بر عهده اوست ] < / صفحة فارغة > س 537 : شخصى فوت كرده و قضاى روزهء ماه مبارك رمضان و نماز بر عهده اوست و فرزند ذكورى هم ندارد . مقدارى مال به جا گذاشته كه براى قضاى يكى از نماز و روزه كفايت مىكند . در اين صورت قضاى نماز مقدم است يا روزه ؟

760

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 760
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست