responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 744


است ، نمىتواند ده روز در آنجا بماند ، چه رسد به شش ماه ، بلكه هر روز به محل كارش مىرود و شب به آنجا برمىگردد ، نماز و روزهء او در آن شهر چه حكمى دارد ؟
ج : شرط تحقق عنوان وطن جديد اين نيست كه انسان بعد از قصد توطن و سكونت در شهرى ، شش ماه به طور مستمر در آنجا بماند ، بلكه بعد از اين كه آنجا را به عنوان وطن جديد انتخاب نمود و با اين قصد ، مدتى ( اگر چه فقط شبها ) آنجا سكونت نمود ، وطن او محسوب مىشود .
< صفحة فارغة > [ س 686 محل تولد من و همسرم يك شهر است ] < / صفحة فارغة > س 686 : محل تولد من و همسرم شهر كاشمر است ، ولى بعد از استخدام در يكى از ادارات دولتى ، به نيشابور منتقل شدم ، پدر و مادر ما هنوز در زادگاهمان زندگى مىكنند ، در ابتداى رفتن به نيشابور ، از وطن اصلى خود اعراض كرديم ، ولى اكنون بعد از پانزده سال از اين امر منصرف شده‌ايم ، خواهشمندم به سؤالات زير پاسخ فرمائيد : ( 1 ) هنگامى كه به خانهء پدر و مادرمان مىرويم و چند روز نزد آنها مىمانيم ، وظيفهء من و همسرم راجع به نماز چيست ؟ ( 2 ) فرزندان ما كه در محل سكونت فعلى ما ( نيشابور ) متولد شده و در حال حاضر به سن بلوغ رسيده‌اند ، هنگامى كه به شهر پدريمان ( كاشمر ) رفته و چند روز نزد آنها مىمانيم ، چه وظيفه‌اى دارند ؟
ج : بعد از آن كه از وطن اصلىتان " كاشمر " اعراض كرديد ، ديگر حكم وطن در آنجا بر شما جارى نمىشود ، مگر آن كه دوباره براى زندگى به آنجا برگشته و با قصد زندگى دائم مدتى در آنجا اقامت كنيد و اين شهر نسبت به فرزندان شما هم حكم وطن را ندارد و همهء شما در آنجا حكم مسافر را داريد .
< صفحة فارغة > [ س 687 شخصى داراى دو وطن است ] < / صفحة فارغة > س 687 : شخصى داراى دو وطن است ، در نتيجه نماز خود را در هر دو مكان تمام مىخواند و روزه هم مىگيرد ، آيا واجب است كه همسر و فرزندان تحت تكفل وى در اين مسأله از سرپرست خود تبعيت نمايند يا اين كه مىتوانند مستقل از او عمل كنند ؟
ج : زن مىتواند وطن جديد شوهرش را وطن خود قرار ندهد ، ولى فرزندان اگر صغير باشند و در تصميمگيرى و كسب درآمد مستقل نباشند و يا در اين مسأله تابع ارادهء پدر باشند ، وطن جديد پدر ، وطن آنها هم محسوب مىشود .
< صفحة فارغة > [ س 688 اگر زايشگاه خارج از وطن پدر باشد ] < / صفحة فارغة > س 688 : اگر زايشگاه خارج از وطن پدر باشد و مادر ناچار باشد كه چند روزى براى وضع حمل به زايشگاه منتقل شود و بعد از تولد فرزند برگردد ، وطن اين طفل كجاست ؟
ج : اگر زايشگاه در وطن پدر و مادر كه در آن زندگى مىكنند قرار داشته باشد ، همان جا وطن اصلى كودك هم خواهد بود ، در غير اين صورت مجرد تولد در شهرى باعث نمىشود كه آنجا وطن او شود ، بلكه وطن وى همان وطن پدر و مادر است كه بعد از تولد به آنجا برده شده و با آنها زندگى مىكند .
< صفحة فارغة > [ س 689 چند سال است كه شخصى در شهر اهواز سكونت دارد ] < / صفحة فارغة > س 689 : چند سال است كه شخصى در شهر اهواز سكونت دارد ولى آنجا را به عنوان وطن دوم خود قرار نداده است ، اگر از آن شهر به مقدار بيشتر يا كمتر از مسافت شرعى خارج شود ، هنگام بازگشت مجدد به آنجا ، نماز و روزهء او چه حكمى دارد ؟
ج : بعد از آن كه قصد اقامت در اهواز كرد و حكم تمام خواندن نماز با به جا آوردن حد اقل

744

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 744
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست