responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 609


كه اولًا : عبارت " نزد عرف عرب صدق كند كه آن حرف را ادا كرده است " به چه معنى است ؟ ثانياً : آيا قواعد علم تجويد هم همانند قواعد علم صرف و نحو از عرف و كلام عرب استخراج نشده است ؟ در اين صورت چگونه مىتوان قائل به جدائى آن دو از ريشه خود شد ؟ ثالثاً : اگر براى كسى از طريق معتبر يقين حاصل شود كه حروف را هنگام قرائت از مخارج صحيح خود ادا نمىكند و يا به طور كلى حروف و كلمات را صحيح تلفظ نمىنمايد و زمينهء مناسبى براى يادگيرى از جميع جهات دارد ، مثل اين كه استعداد خوبى و يا فرصت مناسبى براى فراگيرى اين علم دارد ، آيا واجب است در حد استعداد سعى در آموختن قرائت صحيح نمايد ؟
ج : ملاك در صحت قرائت ، موافقت آن با نحوهء قرائت اهل لغتى است كه قواعد تجويد از آنها گرفته شده است . بنا بر اين اگر اختلاف نظرات علماى تجويد در كيفيت تلفظ يكى از حروف ناشى از اختلاف آنان در فهم نحوهء تلفظ اهل لغت باشد ، مرجع حل اختلاف ، خود عرف اهل لغت است . ولى اگر اختلاف نظرات آنان ناشى از اختلاف خود آنان در كيفيت تلفظ باشد ، مكلَّف در انتخاب هر يك از آن اقوال مخيّر است . كسى كه قرائت خود را صحيح نمىداند ، بايد در صورت تمكن براى يادگيرى قرائت صحيح اقدام نمايد .
< صفحة فارغة > [ س 466 كسى كه از ابتدا و يا بر حسب عادت قصد خواندن سورهء فاتحه و اخلاص را داشت ] < / صفحة فارغة > س 466 : كسى كه از ابتدا و يا بر حسب عادت قصد خواندن سورهء فاتحه و اخلاص را داشت و بسم الله الرحمن الرحيم را گفت ولى سهواً سوره را تعيين نكرد ، آيا بايد از اول ، سوره معينى را قصد نمايد و بعد بسم الله الرحمن الرحيم را قرائت كند ؟
ج : اعادهء بسم الله الرحمن الرحيم واجب نيست ، بلكه مىتواند براى خواندن هر سوره‌اى به آن اكتفا كند .
< صفحة فارغة > [ س 467 آيا اداء كامل الفاظ عربى در نماز واجب است ] < / صفحة فارغة > س 467 : آيا اداء كامل الفاظ عربى در نماز واجب است ؟ آيا اگر كلمات به صورت عربى صحيح و كامل تلفظ نشود ، نماز محكوم به صحت است ؟
ج : واجب است كه همهء ذكرهاى واجب نماز از قبيل قرائت حمد و سوره و غير آنها به طور صحيح قرائت شود و اگر نمازگزار كيفيت صحيح تلفظ كلمات عربى را نمىداند ، واجب است كه ياد بگيرد و اگر قادر به يادگيرى نيست ، معذور است .
< صفحة فارغة > [ س 468 قرائت قلبى در نماز ] < / صفحة فارغة > س 468 : آيا بر قرائت قلبى در نماز يعنى گذراندن كلمات در قلب بدون تلفظ آنها ، قرائت صدق مىكند يا خير ؟
ج : عنوان قرائت بر آن صدق نمىكند و در نماز واجب است كه كلمات تلفظ شوند ، به طورى كه قرائت بر آن صدق كند .
< صفحة فارغة > [ س 469 تعدادى از سوره هاى قرآن كريم يك سورهء كامل محسوب نمىشوند ] < / صفحة فارغة > س 469 : بنا بر نظر بعضى از مفسرين ، تعدادى از سوره هاى قرآن كريم مثل سورهء فيل ، قريش ، انشراح ، و ضحى يك سورهء كامل محسوب نمىشوند . آنان مىگويند : كسى كه يكى از آن دو سوره مثل سوره فيل را در نماز قرائت كند ، حتماً بايد بعد از آن ، سوره قريش را هم بخواند و همچنين دو سورهء انشراح وضحى بايد با هم قرائت شوند . بنا بر اين اگر كسى بر اثر جهل به مسأله ، سورهء فيل يا انشراح را به تنهائى در نماز بخواند ، وظيفهء او چيست ؟
ج : اگر در يادگيرى مسأله كوتاهى نكرده باشد ، نمازهاى گذشتهء او محكوم به صحت است .

609

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 609
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست