responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 423


مىكند و براى يك ركعت از نماز هم مجال نيست بايد به نيّت نماز عصر نماز را تمام كند ( تبريزى : و قضاى ظهر نيز واجب نيست ) . ( 3 ) گلپايگانى ، صافى : بايد بنا بگذارد كه ظهر را خوانده و به نيّت نماز عصر نماز را تمام كند .
فاضل : بنا بر احتياط نماز ظهرش را قضا كند .
بهجت : مسأله اگر بعد از خواندن نماز عصر شك كرد كه نماز ظهر را خوانده يا نه ، بنا بر أظهر خواندن نماز ظهر واجب نيست اگر چه در وقت مشترك أحوط است ؛ و اگر در اثناء نماز عصر شكّ كرد كه ظهر را خوانده يا نه ، در صورتى كه در وقت مشترك باشد عدول كردن او به نماز ظهر واجب نيست بلكه محل تأمل است و احتياط مستحب آن است كه بعد از نماز عصر ، ظهر را بخواند و اگر وقت گذشته آن را قضا كند و چنانچه وقت به قدرى كم است كه بعد از خواندن نماز ، مغرب مىشود ( يعنى در وقت مختص به عصر شكّ كرد نماز ظهر را خوانده يا نه ) بايد به همان نيّت ، نماز عصر را تمام كند و نماز ظهرش قضا ندارد اگر چه در قضا احتياط خوب است .
مسأله اختصاصى زنجانى : مسأله 766 اگر در بين نماز عشا يقين كند كه نماز مغرب را نخوانده است ، چنانچه داخل ركوع ركعت چهارم نشده باشد ، نيت را به نماز مغرب برمىگرداند و نماز را تمام مىكند ، و چنانچه بعد از رسيدن به ركوع ركعت چهارم باشد ، مىتواند نماز را بهم زده و نماز مغرب و عشا را بخواند ؛ ولى احتياط مستحب آن است كه نماز را به نيت عشا رجاءً تمام كرده ، سپس نماز مغرب و عشا را بخواند .
< صفحة فارغة > [ مسأله 759 در نماز عشا پيش از ركوع ركعت چهارم ] < / صفحة فارغة > مسأله 759 اگر در نماز عشا ، پيش از ركوع ركعت چهارم ( 1 ) شك كند كه نماز مغرب را خوانده يا نه ( 2 ) ، چنانچه وقت به قدرى كم است كه بعد از تمام شدن نماز ، نصف شب مىشود ( 3 ) ، بايد به نيّت عشا نماز را تمام كند ( 4 ) و اگر بيشتر وقت دارد ( 5 ) بايد نيّت را به نماز مغرب برگرداند و نماز را سه ركعتى تمام كند ، بعد نماز عشا را بخواند . ( 1 ) بهجت : اگر در نماز عشا ، چه بعد از ركوع و چه پيش از ركوع ركعت چهارم . . ( 2 ) بهجت : حكم آن مانند نماز عصر است كه در مسأله قبل بيان شد . [ پايان مسأله ] ( 3 ) خوئى ، تبريزى : و به مقدار يك ركعت از نماز هم مجال نيست . . ( 4 ) گلپايگانى ، صافى : و بعد مغرب را به قصد ما في الذّمّه به جا آورد . .
نورى : و بنا بگذارد كه نماز مغرب را خوانده است . . ( 5 ) گلپايگانى ، صافى : و يك ركعت از آن در وقت اشتراكى واقع شده باشد . .
مكارم : رجوع كنيد به ذيل مسأله 756 .
سيستانى : مسأله اگر در نماز عشا شك كند كه نماز مغرب را خوانده يا نه ، بايد به نيّت عشا نماز را تمام كند و بعد نماز مغرب را به جا آورد ولى اگر وقت به قدرى كم است كه بعد از تمام شدن نماز ، وقت تمام مىشود و به مقدار يك ركعت نماز هم وقت باقى نمانده لازم نيست كه نماز مغرب را قضا كند .

423

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 423
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست