responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 359


غسلهاى مستحب < صفحة فارغة > [ مسأله 644 غسلهاى مستحب ] < / صفحة فارغة > مسأله 644 غسلهاى مستحب در شرع مقدس اسلام بسيار است و از آن جمله است : 1 غسل جمعه ، و وقت آن از اذان صبح است تا ظهر و بهتر است نزديك ظهر به جا آورده شود ( 1 ) و اگر تا ظهر انجام ندهد بهتر است كه بدون نيّت ادا و قضا تا عصر ( 2 ) جمعه به جا آورد ( 3 ) . و اگر در روز جمعه غسل نكند مستحبّ است ( 4 ) از صبح شنبه تا غروب ، قضاى آن را به جا آورد ( 5 ) . و كسى كه مىترسد در روز جمعه آب پيدا نكند ( 6 ) مىتواند روز پنجشنبه غسل را انجام دهد ( 7 ) ( بلكه اگر در شب جمعه غسل را به اميد آن كه مطلوب خداوند عالم است به جا آورد ، صحيح است ( 8 ) ) و مستحبّ است انسان در موقع غسل جمعه بگويد : " اشْهَدُ انْ لَا إِله إِلَّا الله وَحْدَه لَا شَريكَ لَه وَانَّ مُحَمَّداً عَبْدُه وَرَسُولُه اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاجْعَلْنِى مِنَ التَّوّابِينَ وَاجْعَلْنِي مِنَ الْمُتَطَهِّرِينَ " .
2 غسل شب اول ماه رمضان و تمام شبهاى طاق مثل شب سوم و پنجم و هفتم ، ولى از شب بيست و يكم مستحبّ است همه شب غسل كند ( و براى غسل شب اول و پانزدهم و هفدهم و نوزدهم و بيست و يكم و بيست و سوم و بيست و پنجم و بيست و هفتم و بيست و نهم بيشتر سفارش شده است ( 9 ) ) . و وقت غسل شبهاى ماه رمضان ، تمام شب است ( و بهتر است مقارن غروب آفتاب ( 10 ) به جا آورده شود ( 11 ) ) ولى از شب بيست و يكم تا آخر ماه بهتر است غسل را بين نماز مغرب و عشا به جا آورد ( 12 ) . و نيز مستحبّ است در شب بيست و سوم غير از غسل اول شب ، يك غسل هم در آخر شب انجام دهد .
3 غسل روز عيد فطر و عيد قربان و وقت آن از اذان صبح است تا غروب ( 13 ) و بهتر است آن را پيش از نماز عيد به جا آورد ( 14 ) و اگر از ظهر تا غروب به جا آورد ، احتياط آن است كه ( 15 ) به قصد رجاء انجام دهد . ( 16 ) 4 غسل شب عيد فطر و وقت آن از اول مغرب است تا اذان صبح و بهتر است در اول شب به جا آورده شود .
5 غسل روز هشتم و نهم ذى حَجّه ( 17 ) و در روز نهم بهتر است آن را نزديك ظهر به جا آورد .
6 غسل روز اول و پانزدهم و بيست و هفتم و آخر ماه رجب .
7 غسل روز عيد غدير ( 18 ) و بهتر است در وقت چاشت " صدر نهار " آن را انجام دهد ( 19 ) .
8 غسل روز بيست و چهارم ذى حَجّه ( 20 ) .
9 غسل روز عيد نو روز و پانزدهم شعبان ( 21 ) و نهم و هفدهم ربيع الاول و روز بيست و پنجم ذى قعده ( 22 ) ولى غسل روز پانزدهم شعبان و غسلهاى ديگرى كه تا آخر مسأله 23 ذكر شده رجاءً انجام دهد .
10 غسل دادن بچه‌اى كه تازه به دنيا آمده ( 24 ) .
11 غسل زنى كه براى غير شوهرش بوى خوش استعمال كرده است ( 25 ) .
12 غسل كسى كه در حال مستى خوابيده ( 26 ) .
13 غسل كسى كه جايى از بدنش را به بدن ميّتى كه غسل داده‌اند رسانده ( 27 ) .
14 غسل كسى كه در موقع گرفتن خورشيد و ماه نماز آيات را عمداً نخوانده در صورتى كه تمام ماه و خورشيد گرفته باشد . ( 28 ) 15 غسل كسى كه براى تماشاى دار آويخته رفته و آن را ديده باشد ( 29 ) ولى اگر اتفاقاً يا از روى ناچارى نگاهش بيفتد يا مثلًا براى شهادت دادن رفته باشد ، غسل مستحبّ نيست .

359

نام کتاب : توضيح المسائل مراجع ( فارسي ) نویسنده : سيد محمد حسن بني هاشمي خميني    جلد : 1  صفحه : 359
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست