نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 42
با آب ليموى خام مصرف كنيم زيرا اگر آب ليمو در غذائى پخته و جوشيده شود بسيارى از خواص طبى خود را از دست مىدهد . در مورد معالجهء گريپ ، همچنين كمپرسهاى گرم بر روى شكم تجويز شده است . همينطور حمام پاها با آب خيلى گرم براى اينكه احتقان خون را در سر بيمار رفع كند توصيه گرديده است . غذاهائى كه در دورهء بيمارى گريپ و دوره نقاهت پس از آن نبايد مصرف كرد : 1 - انواع گوشت . 2 - همچنين در دورهء بيمارى و دوران نقاهت بايد از صرف روغنهاى حيوانى ، كره ، شير ، پنير و تخم مرغ خوددارى كرد . 3 - حبوبات و بقولات ، مثل لوبيا ، لپه ، نخود ، باقلا ، عدس ، لوبياى چيتى و نخود نبايد مصرف شود . 4 - دخانيات است كه به كلى بايد در دورهء بيمارى ترك شود . همچنين در مصرف شكر و قند و روغنهاى نباتى و غذاهاى شيرين و كمپوت و مربا نبايد افراط كرد . 5 - نمك ، دارچين ، فلفل ، خردل و سركه از محركات اعضاء بدن بيمار هستند و به همين جهت براى بيماران مبتلا به گريپ منع شده است . 6 - غلات و مواد نشاسته اى مثل برنج ، نان بطور كلى ، سيب زمينى ، جو سياه ، جو ، مانيوك ، تاپيوكا ، ذرت ، بيسكويت و انواع نان شيرينى براى بيماران مبتلا به گريپ منع گرديده است ، فقط اين گونه بيماران مىتوانند سوپ گندم را به مقدار كم مصرف كنند . براى جلوگيرى از زكام بايد از دخول ناگهانى از اتاق بسيار گرم به فضاى سرد خوددارى كرد و هميشه خود را از تغييرات ناگهانى جوى محفوظ داشت .
1 - حبس شدن خون يا مادهء ديگر در بدن .
42
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 42