responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 42


با آب ليموى خام مصرف كنيم زيرا اگر آب ليمو در غذائى پخته و جوشيده شود بسيارى از خواص طبى خود را از دست مىدهد .
در مورد معالجهء گريپ ، همچنين كمپرسهاى گرم بر روى شكم تجويز شده است . همينطور حمام پاها با آب خيلى گرم براى اينكه احتقان خون را در سر بيمار رفع كند توصيه گرديده است .
غذاهائى كه در دورهء بيمارى گريپ و دوره نقاهت پس از آن نبايد مصرف كرد :
1 - انواع گوشت .
2 - همچنين در دورهء بيمارى و دوران نقاهت بايد از صرف روغنهاى حيوانى ، كره ، شير ، پنير و تخم مرغ خوددارى كرد .
3 - حبوبات و بقولات ، مثل لوبيا ، لپه ، نخود ، باقلا ، عدس ، لوبياى چيتى و نخود نبايد مصرف شود .
4 - دخانيات است كه به كلى بايد در دورهء بيمارى ترك شود . همچنين در مصرف شكر و قند و روغنهاى نباتى و غذاهاى شيرين و كمپوت و مربا نبايد افراط كرد .
5 - نمك ، دارچين ، فلفل ، خردل و سركه از محركات اعضاء بدن بيمار هستند و به همين جهت براى بيماران مبتلا به گريپ منع شده است .
6 - غلات و مواد نشاسته اى مثل برنج ، نان بطور كلى ، سيب زمينى ، جو سياه ، جو ، مانيوك ، تاپيوكا ، ذرت ، بيسكويت و انواع نان شيرينى براى بيماران مبتلا به گريپ منع گرديده است ، فقط اين گونه بيماران مىتوانند سوپ گندم را به مقدار كم مصرف كنند .
براى جلوگيرى از زكام بايد از دخول ناگهانى از اتاق بسيار گرم به فضاى سرد خوددارى كرد و هميشه خود را از تغييرات ناگهانى جوى محفوظ داشت .


1 - حبس شدن خون يا مادهء ديگر در بدن .

42

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 42
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست