نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 37
جوش دم كنيد و دوازده دقيقه بگذاريد بماند تا دم بكشد . بعد آن را صاف كنيد و با عسل شيرين سازيد و هر روز در فاصله غذا يك فنجان از آن را بنوشيد . دمكرده گل اسطو خودوس براى دردهاى گلو ، آنژين ، ورم حنجره و گرفتگى صدا و ورم لوزها مفيد و مؤثر است . بنفشه اگر تازه باشد سينه را پاك كرده و آنژين را درمان مىكند . جوشاندهء جو ، بهترين دواى گلو درد است . بيست گرم جو پوست كنده را در يك ليتر آب سرد بريزيد و ظرف محتوى آن را روى آتش بگذاريد تا به جوش بيايد . همين كه به جوش آمد آب آن را دور بريزيد و دوباره يك ليتر آب . روى جو پوست كنده در همان ظرف بريزيد و دوباره ظرف محتوى آن را روى آتش بگذاريد تا به جوش آيد و يك ربع ساعت بجوشد . بعد آن را از پارچه نازكى عبور داده و صاف كنيد و به صورت محلول غرغره گرم يا ملايم هر روز سه يا چهار بار غرغره كنيد . آب خام كرفس را بگيريد و با آن ليموى ترش تازه مخلوط كنيد و وقتى مبتلا به گلو درد شديد و يا لوزههاى شما ورم كرد . هر روز چند بار با آب كرفس خام و ليمو غرغره كنيد . وقتى سرما خورديد و يا لوزههاى شما ورم كرد و يا آنژين شديد و گلوى شما درد گرفت ، شربت شلغم را مصرف كنيد . براى تهيه شربت شلغم وسط يك شلغم را گود كنيد و در گودى آن شكر بريزيد و بگذاريد مدتى بماند تا آب در آن جمع شود وقتى آب جمع شد با قاشق بر داريد و مصرف كنيد . مرباى شلغم هم براى انواع گلو درد مفيد است . براى تهيه آن ، يك كيلو شلغم را رنده كنيد و بعد ، هم و زن آن عسل يا شكر مخلوط كنيد و مخلوط شلغم و شكر يا شلغم و عسل را بپزيد و به صورت مربا در آوريد و هر وقت ميل داشتيد از آن مصرف نمائيد .
37
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 37