responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 346


دارند . آلو ، انبه و گوجه فرنگى منبع اين ويتامين هستند .
پوست ميوه‌جات معمولا از اين ويتامين زيادتر از ساير قسمتهاى ميوه دارد ، مخصوصا موقعى كه رسيده باشند . به همين جهت بايد حتى المقدور ميوها را با پوست خورد .
پوست خيار وقتى زرد مىشود از اين ويتامين دارد ولى نبايد آن را خورد .
فقط مى توان از آب آن استفاده كرد ، فلفل سبز وقتى قرمز مىشود پوستش مقدار زيادى از اين ويتامين پيدا مىكند .
رنگ زرد و سرخ پوست اكثر ميوه‌جات از اين ويتامين است رنگ زردهء تخم مرغ به علت داشتن ويتامين ( آ ) مى باشد ، ويتامين ( آ ) مقاومت مخاط و پوست را در برابر امراض جلدى زياد مىكند و كمبود آن سبب بثور * جلدى و اگزما مىشود ، ويتامين ( آ ) براى فشار خون مفيد است و كار غدد داخلى را آسان مى نمايد ، ويتامين ( آ ) يكى از عوامل مؤثر بينايى است كه در روى شبكهء چشم وجود دارد و آن را در مقابل عفونت حفظ مىكند . اگر اين ويتامين به چشم نرسد شخص مبتلا به شب كورى مىشود و قرينهء چشم ورم مىكند .
ويتامين ( آ ) عامل رشد سلولها است ، پس وقتى اين ويتامين كم باشد زخمها هم دير جوش مى خورند . يكى ديگر از عوارض كمى ويتامين ( آ ) پيدا شدن سنگ مثانه است .
در تبديل كاروتن به ويتامين ( آ ) صفرا نقش حساسى دارد اگر در خوردن ويتامين ( آ ) و كاروتن افراط شود شخص زياد چاق مىشود و بعيد نيست كه در ايجاد سرطان مؤثر باشد .
بزرگ شده كيسهء صفرا در نتيجهء زياد خوردن ويتامين ( آ ) مى باشد . زيادى كاروتن شخص را مبتلا به يرقان مى نمايد كه زردى آن در چشم و كف دست و پا مشاهده مىشود


* بثور جمع بثر بمعنى جوشهاى روى پوست است .

346

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 346
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست