نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 337
جوشاندهء گل باقلا به مقدار سى تا شصت گرم براى يك ليتر آب ، نوشابهء مدرى است كه اگر در فواصل غذا يك فنجان آن مصرف گردد براى نقرس ، بسيار مفيد است . مصرف ترب سياه براى درد نقرس تجويز شده است . برگهاى سفت و خارجى كلم براى درمان نقرس مصرف مىشود . برگها را به كمك يك بطرى يا نورد له كنيد و كمى روى آتش بگذاريد تا بپزد . بعد آن را روى عضوى كه درد مىكند بگذاريد و با پارچه پشمى ببنديد ، هر روز اين ضماد را دو يا سه با تجديد كنيد . براى معالجه نقرس بايد هر روز پاها را به مدت پانزده دقيقه حمام خيلى گرم داد و بعد مدت پنج دقيقه حمام سرد گرفت و بعد آب پنج عدد ليمو و دو عدد سير را گرفته و نوشيد . دمكردهء برگ انگور فرنگى به مقدار سى تا پنجاه گرم يك ليتر آب ادرار آور است و مصرف آن به مقدار دو تا فنجان در هر روز براى عفونتهائى كه منشأ آن زيادى اسيد اوريك است . از جمله نقرس تجويز مى گردد . توت فرنگى مقدار زيادى آسيد سالسيليك در خود نهفته دارد كه بر روى كيسهء مثانه و مفاصل ، عمل قابل توجهى مىكند ، به همين جهت است كه آن را به بيمارانى كه مبتلا به نقرس ، هستند تجويز مينمايند . بيمارى نقرس را با رژيم ليمو مىتوان درمان كرد اين رژيم بدين گونه است : در هفته اول هر روز آب يك ليمو را صبح ناشتا بنوشيد . در هفته دوم آب دو ليمو ، هفته سوم آب سه ليمو ، هفته چهارم آب چهار ليمو و هفته پنجم آب پنج ليمو و هفته ششم ، آب شش ليمو و هفته هفتم آب هفت ليمو ، سعى كنيد تا ناهار چيزى ميل
337
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 337